Nyhet
28 Jun, 2024

LIGHT AIR: GENOMFÖR EMISSION I SAMBAND MED FÖRETRÄDESEMISSION

Uppdaterad:
28 Jun, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Light Air, som utvecklar och säljer luftrenare, har fattat beslut om emissioner av aktier för ersättning i företrädesemissionen. Totalt har drygt 168.000 aktier tecknats och tilldelats för denna ersättning.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen är fastställd till 6:00 kronor per aktie, vilket även motsvarar den volymviktade genomsnittskursen för perioden 12-20 juni 2024.

Betalning sker genom kvittning av fordringar.

Garanterna i företrädesemissionen hade möjlighet att välja att antingen erhålla garantiersättningen i kontant form eller i nyemitterade aktier.

Med anledning av detta beslutade årsstämman om emission av 136.000 aktier till garanter som valt att erhålla sin ersättning i aktier.

Styrelsen använde även bemyndigande från årsstämman att fatta beslut om emission av 32.000 aktier som ersättning för ränta för aktieägarlån.

De garanter som inte har valt att erhålla garantiersättning i form av nyemitterade aktier kommer i stället att erhålla kontant belopp motsvarande 13 procent av respektive garantiåtagande.

Den kontanta delen av garantiersättningen uppgår till cirka 0,2 miljoner kronor.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.