Nyhet
18 Sep, 2024

PANDOX: TECKNINGSKURS 186 KR/A I RIKTAD EMISSION PÅ 2 MDR KR

Uppdaterad:
18 Sep, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Pandox meddelar att teckningskursen fastställts till 186 kronor per aktie i den riktade nyemission vars avsikt meddelades på tisdagen. Emissionen omfattade cirka 10,75 miljoner B-aktier och Pandox kommer att tillföras omkring 2 miljarder kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande natten till onsdagen.

Teckningskursen per aktie motsvarar en rabatt om cirka 4,9 procent i förhållande till stängningskursen av Pandox aktier den 17 september 2024. I förhållande till den volymviktade genomsnittliga aktiekursen de senaste 10 handelsdagarna motsvarar teckningskursen en rabatt om cirka 4,7 procent.

Ett stort antal svenska och internationella institutionella investerare deltog i den riktade nyemissionen, däribland AMF Pension & Fonder, Eiendomsspar och Carnegie Fonder.

Pandox avser att använda emissionslikviden för att bibehålla bolagets starka finansiella ställning efter förvärven av hotell i London och Edinburgh, vilka finansieras genom befintlig kassa och banklån, samt för att öka bolagets finansiella flexibilitet för ytterligare fastighetsförvärv och investeringar i befintliga fastigheter med målet att öka cash earnings per aktie, heter det.

Den riktade nyemissionen innebär en utspädningseffekt om cirka 5,5 procent.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.