Nyhet
1 Sep, 2023

PM NYHETER I KORTHET FREDAG 1 SEPTEMBER

Uppdaterad:
1 Sep, 2023

SVAG KRONA SAMHÄLLSRISK. Den svaga svenska kronan börjar bli en samhällsrisk enligt Nordeas chefekonom Annika Winsth, som kopplar utvecklingen till den Sverigebild som målas upp. "Vi måste förstå att det är vår uppgift att ändra bilden och inte bara självgott säga att 'de har fel'". (DI)


ORO PÅ RENEWCELL. Bolaget Renewcell har i år förlorat halva sin ledningsgrupp. Källor med insyn pekar på ett utbrett missnöje med vd Patrik Lundström. (DI)


INGET RALLY. Förväntningarna för två år sedan om ett ihållande prisrally för koppar har kommit på skam, men frågan kvarstår hur metallen ska räcka till klimatomställningen. (DI)


UTGIFTER. Beräkningar från SEB visar att en tvåbarnsfamilj med villa och bil väntas få en extra utgiftssmäll på nära 100.000 kronor under 2022 och 2023 jämfört med 2021. (TT-SvD)


RUSTA MOT BÖRS. Kedjan Rusta har anlitat Carnegie för att sälja in bolaget inför en potentiell börsnotering. (DI)


JAKT PÅ RÄNTA. Kapitalet på bankernas bundna sparkonton har fördubblats på tolv månader. (SvD)


BEVISNING. Avlyssnade telefonsamtal och köporder lagda under en festnatt är delar av åklagarens bevisning mot de 18 personer som misstänks för insiderbrott i Ica-härvan. (DI)


FÖRBÄTTRING. Det svenska fintechbolaget Klarna kan komma att bli lönsamt tidigare än väntat, enligt oberoende analytikern Douglas Forsling. (SvD)



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.