Nyhet
11 Sep, 2024

POLITIK: OPPOSITIONEN FATTAR INTE VAD EFFEKTBRIST ÄR - BUSCH

Uppdaterad:
11 Sep, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Såväl Centerpartiets som Miljöpartiets ledare kritiserade regeringens energipolitik i riksdagens partiledardebatt på onsdagen.

Muharrem Demirok (C) sade sig dock vara glad över att energi- och näringsminister Ebba Busch verkade bekräfta att det finns en möjlighet för blocköverskridande samtal om energipolitiken, medan Amanda Lind (MP) undrade varför investeringar i havsbaserad vindkraft ska hamna i våra grannländer och inte i Sverige.

Ebba Busch svarade att regeringen nu går fram med incitament för att kommunerna ska godkänna mer landbaserad vindkraft och att Skånes problem är effektbrist.

"Vi behöver prata om hur vi får ut mer effekt och det kommer havsbaserad vindkraft inte att lösa. Det vore inte teknikneutralt att ett kraftslag ska få subventioner", sade hon och syftade på att regeringen inte anser att statens ska betala anslutningsavgifterna för havsbaserad vindkraft.

Amanda Lind hävdade att ansökningar om vindkraftsverk ligger på regeringens bord som skulle ha säkrat Sveriges elbehov.

Men Ebba Busch svarade att "det är helt uppenbart att vi har en opposition som inte fattar vad effektbrist är, gå hem och läs på!".

Vindkraft tillsammans med lagring kommer inte att räcka, enligt energiminister Busch.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.