Nyhet
11 Apr, 2024

RIGHTBRIDGE VENTURES: AVSER FÖRVÄRVA OV ENTERTAINMENT

Uppdaterad:
11 Apr, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Rightbridge Ventures har ingått intentionsavtal om att förvärva brittiska OV Entertainment ("Oceanview"), ett bolag som äger en portfölj med bland annat spelstudior i Latinamerika.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Oceanview hade en konsoliderad omsättning på 52 miljoner kronor och en ebitda om 21 miljoner kronor under 2023, och den projekterade omsättningen för 2024 förväntas vara cirka 98 miljoner kronor med en ebitda på cirka 26 miljoner kronor "vilket omedelbart kommer att göra Rightbridge lönsamt under 2024", skriver Rightbridge.

Avtalsförslaget innebär ett förvärv av 51 procent av Oceanview för en köpeskilling om 102 miljoner kronor som kommer att betalas med en kombination av kontanter för 21 miljoner kronor och aktier för 81 miljoner kronor i nyemitterade aktier i Rightbridge till ett aktiepris på 0:08 krona per aktie.

Rightbridge skulle ha optionen att förvärva de återstående 49 procenten i Oceanview baserat på överenskomna ebitda-resultat för 2024.

Transaktion är beroende av bekräftande företagsbesiktning, godkännande vid extra bolagsstämma och slutförande av sedvanlig avslutande dokumentation. Transaktionen är avsedd att slutföras före sommaren.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.