
Taggar
Fullbevakade bolag
- Se fullbevakad bolagspresentation
Electra utvecklar, äger och driver IT-intensiva och kostnadseffektiva koncept inom varuförsörjning, distribution, IT och detaljhandel i Norden. De erbjuder kundanpassade lösningar och färdiga koncept som skapar förutsättning för lönsamhet i både egen och kundernas värdekedja.
Electra är organiserat i två affärsområden – Electra Retail och Electra Logistik & IT. Konkurrensen inom varje affärsområde är stor, men de båda affärsområdena har också många beröringspunkter på kund- och leverantörssidan som tillsammans gynnar bolaget och dess kunder...
- Se fullbevakad bolagspresentation
NFO Drives utvecklar och tillverkar frekvensomriktare för störningsfri styrning av elmotorer för energieffektivisering av ventilation- och pumpanläggningar samt maskiner. NFO Drives patenterade teknik kan ge energibesparingar på upp till 70 procent utan att ge störningar på omgivande teknisk utrustning.
- Se fullbevakad bolagspresentation
Nyfosa är ett opportunistiskt och transaktionsintensivt fastighetsbolag med ett fritt investeringsmandat. Fastighetsbeståndet består idag till övervägande del av kontors- och logistikfastigheter i svenska tillväxtkommuner men bolagets fria mandat gör att de varken är begränsade av fastighetskategori, region, transaktionsstorlek eller innehavstid.

Att handla billig mat kan man som de flesta andra grejer här i livet dela upp i några olika steg beroende på ambitionsnivå. Det finns några grundprinciper som att handla på säsong, planera inköpen så man inte behöver slänga mat och liknande. Men om vi ser bortanför detta och att kyckling är billigare än oxfilé och vitkål är billigt på hösten och dyrt på sommaren så finns det en hel del pengar att tjäna på även valet av butik.
Jag bor nära en liten lokal ICA butik och ser varje dag folk komma med kassar fyllda motsvarande en storhandling från denna ICA Nära. Trots att det finns 3 stora butiker inom 1 km håll. Så här finns det så klart mycket pengar att spara genom att planera lite och byta till en billigare butik som sin huvudbutik. Sen kan man så klart behöva komplettera någon gång när vardagspusslet så kräver och då är det smidigt med en liten butik som ligger nära. Men man kan inte behöva fylla plastkassarna till bristningsgränsen som mina grannar gör.
När man väl hittat till den större och billigare butiken kan man titta lite i hyllan och se att ofta skiljer 50% eller mer i pris på varor av samma typ, vänd på förpackningen och läs och se om du hittar någon rimlig förklaring till prisskillnaden. Om inte så testa en billigare variant någon gång då och då så kommer du säkert på sikt hitta många billiga varor som är precis lika bra som de dyrare, säkert gå på några nitar också men då är det bara att välja ett annat märke i framtiden. Gör ett blindtest där hemma så tror jag ni kommer inse att några dyra varor som ni brukar köpa inte alls var värda sitt pris.
Nästa steg tycker jag kan vara att ha koll på vad som är på erbjudande just denna vecka på den stora billiga butiken. Sen passar man på att köpa lite extra av sånt man ändå brukar köpa just den veckan som det är kampanj. Fryst kycklingfilé behöver man inte köpa varje vecka utan kan köpa 3 påsar när det är billigt och 0 påsar veckorna efter när det är ordinarie pris. Att lära sig vad de varor man brukar köpa har för ordinarie pris räcker långt.
Sista steget för den riktigt inbitne är att besöka flera olika butiker under veckan och plocka de varorna som är på kampanj på respektive butik. Ofta pratar man om någon 80/20 regel dvs att de enkla förändringarna i början är de som ger störst effekt. Men just i det här fallet men strukturerade matinköp så skulle jag säga att besparingspotentialen är ungefär lika stor i alla dessa 4 steg. Men att det blir lite mer jobb och planering ju fler steg man tar.
Jag kommer nog inte lista billiga matvaror varje måndag som jag gjorde under hösten/vintern/våren men när jag tycker det finns något som sticker ut så kommer jag ta med det i ett inlägg i början av veckan. Annars hoppas jag att mina inlägg har fått upp ögonen för er som tycker det är intressant och att ni hittat en egen variant att bevaka era lokala butiker. Den här veckan kommer jag förutom Willys som är vår grundbutik där vi gör de vanliga inköpen besöka följande butiker på jakt efter följande varor:
COOP Forum
Pepsi Max 1,5 liter 10 kr
Citygross
Nötfärs 49,95 kr/kg
Påfyllning av gaspatron till bubbelvatten 39,95 kr
ICA MAXI
Ägg 15 pack 20 kr
Laxsida 119 kr/kg
Du har lärt mig så mycket. Tack för en bra artikel
Kan rekommendera matdax i hökarängen!
Spelar också roll vad man handlar, kolsyra och sötningsmedel är knappast nödvändig konsumtion. Att då handla näringsriktig mat på Ica Nära kan vara både billigare, tidsbesparande och hälsosammare än att jaga extrapriser på fel saker. Nu kanske inte alla gillar vego och får livskvalité av bubbelvatten, men undertian.com är ett bra exempel på vad jag menar.
Vän av ordning: Du har absolut en poäng. Självklart finns det mycket pengar att spara på att bara köpa det som behövs för ren överlevnad.
Jag hävdar dock att jag skulle klara av att skilja både Pepsi Max och bubbelvatten från kranvatten i det blindtest som jag förespråkade.
Vet inte om jag tipsat dig om appen matpriskollen. Mycket bra.
Jag själv har lagt in dom varor jag köper oftast och dom butiker jag passerar till/från arbetet och har inom promenadavstånd.
Så när butiken har erbjudande på dessa varor så passar jag på om jag behöver dom.
Kaffe, ost, färs och kyckling är några favoritvaror som ofta har stora prisskillnader butik till butik.
Om prästost kostar 49:-/kg på ena stället och 99:- på butiken "bredvid" så är det ju självklart vad man väljer.
Precis som Niclas ovan har jag tidigare tipsat om appen Matpriskollen. Helt suverän för att ha koll på de butiker man har i sin närhet. Dessutom med möjlighet att lägga in bevakning på varor man är speciellt intresserad av.
Tack Niclas o Arabesk. Testar nu matpriskollen med bevakning
Tips tips tips, jag ska lämna benmärgprov i veckan till sjukhuset, behöva till forksning etc, man får 800-1000kr beroende på landsting, värt för 10-15 min smärta! skulle du kunna tänka dig?
Just benmärgsprov har jag inte tänkt så mycket på. Men det kan vara intressant inte minst för den goda sakens skull.
Jag har varit med i rätt mycket olika studier och vetenskapliga experiment. Både större träningsstudier där de tagit ut en 10 små bitar av lårmuskeln vilket var en lite större grej (fick 3000 kr) till 30-120 minuters experiment då man ska göra olika tester framför datorn på universitetet (brukar få 100-500 kr presentkort).
Var hittar man /anmäler sig till alla experiment? Vart har ni hittat dom?
De flesta hittar jag här https://www.studentkaninen.se