4 Nov, 2022

Akelius sågar Arnhult - artikel i GP

 

Roger Akelius går ut och sågar Castellum och dess VD

Idag kan vi läsa om hur Roger Akelius går ut och sågar Castellums VD och bolagets strategi i media. Här finns några citat och screenshots av den för er som inte läst artikeln. Vår åsikt om det hela är att Roger Akelius är en ytterst slipad affärsman och att han går ut så här och uttrycker sig i media är kanske smart men frågan är om det är särdeles smakfullt? Resultatet vid utebliven utdelning kommer sannolikt bli att Arnhults bolag måste sälja sina ca 6% av Castellum och då blir det ett fint tillfälle för Roger att köpa lite fler aktier. Kassa finns ju sedan han sålde fastigheter för 90 miljarder i höstas (på toppen).

Akelius tycker att Castellum bör slopa utdelningen för att slippa gå i konkurs och han skräder inte med orden:

Att lura samtliga aktieägare att de har en betryggande finansiering - en sådan fruktansvärd bluff

 

Som svar på påståendet från VD om att Castellum har en betryggande finansieringssituation svarar Akelius kort "Skitsnack".

 

När det sen kommer till om Akelius har förtroende för VD Rutger Arnhut är svaret inte heller särskilt milt. "Jag hade det till han sa att Castellum har en betryggande finansiering..."

 

Screenshot från GP, länk nedan

 

Läs mer om Akelius

Roger Akelius: Castellum har inte en betryggande finansiering

Vem är Sveriges fastighetskun?

Dokumentär om Akeilus

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.