16 May, 2024

Aktiepappa portfölj

Uppdaterad:
16 May, 2024
Portfölj

Aktiepappas portfölj

I vanlig ordning har vi varit lite dåliga på att uppdatera portföljen här på bloggen men nu är den uppdaterad och fräsch! Vår investeringsfilosofi innebär till största del av att ”köpa och behålla” och vi noterar sedan förra uppdateringen att dollarn tagit mer och mer plats i portföljen. Dels på grund av att den blivit dyr (eller att kronan blivit billig) och dels på grund av att vi inte litar på att kronan kommer stärkas framöver. Tvärtom. Och därför har vi också ökat våra köp i amerikanska aktier. 

Det har finns som ni kan se några onoterade innehav och dessa är inte Aktiepappas fastighetsbolag utan 5 st olika onoterade innehav som vi hoppas kunna skriva lite mer om när de eventuellt noteras. 

Portföljen kallar vi den men i själva verket är detta både Aktiepappas och Aktieflickvännens portföljer i både Avanza och Nordnet.

Portföljen i dagsläget

Bilden ovan illustrerar hur portföljen är fördelad och som tidigare är Svolder det enskilt största innehavet. Det finns även en del likvider på kontot som ni kan se. Förutom Svolder så är det Investor, Holmen, Visa Alphabet och Amazon som dominerar i portföljen. Vi har även fortsatt öka i de amerikanska tech-jättarna Visa, Apple, Alphabet, Fortinet och Mircorsoft. Detta ser vi som ett stabilt ställe att parkera pengar i och vid enskilda kraftiga nedgångar på börsen så fyller vi på lite i dessa aktier. .

Portföljens totala värde

Efter ett par riktigt skakiga börsår med båda bra och dålig avkastning samt en del uttag för ombyggnad hemma samt amortering har ´portföljen gått förhållandevis sidledes och i skrivande stund är det totala värdet 4.441.186 kr. De onoterade innehaven är inte värderade utan vi har använt de belopp vi själva köpt aktierna för. I åtminstone ett av dem har det skett ytterligare en kapitalrunda till betydligt högre belopp men vi har ändå valt att använda vårt GAV i dessa bolag.

Utöver dessa gemensamma portföljer så har Aktiepappa även en portfölj i sitt bolag och där uppgår värdet idag till 8.597.635 kr. Även dessa portföljer är typiskt tråkiga portföljer som sällan rörs och här dominerar Svolder och Investor som ju gått urstarkt det senaste.

Förutom ovanstående portfölj delar vi en företagsportfölj med en annan strategi än den vi brukar ha. Här är det utdelningar som återinvesteras rullande.  Vi har också ett antal barnportföljer som ligger i våra namn men de äen de ligger utanför ovan nämnda värden och innehav.

Läs mer om Portföljbolagen

Resurs Holding

Holmen

Svolder

SCA

Investor

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.