29 Aug, 2023

Bahnhof - integritet eller dubbelmoral?

Uppdaterad:
29 Aug, 2023
Bahnhof

Bahnhof och Huawei

I flera år har vi setthur Bahnhof och dess karismatiska VD Jon Karlung håller integriteten hos sina kunder högt. I alla fall i media. På detta sätt har bolaget profilerat sig i många år. Ändå sedan fildelningstiden då Banhof som mig veterligen enda bolag vägrade lämna uppgifter till Piratbyrån eller vad de hette tills nu i veckan då de vägrade låta kineser få tillträde till deras bergrum. 

Kund

Vi valde delvis på grund av ovanstående anledning att bli kund hos vad vi trodde var ett bolag med vettig moral som tagit ställning för frihet och döm om vår förvåning när de skickade ut en tillhörande router till oss och den var av märket Huawei. Flera gånger har vi försökt få svar på hur de resonerat kring detta men svaren har tyvärr uteblivit. Visst kan allt det här vara överdrivet men det hindrar inte att vi anser det vara dubbelmoral att samarbet med en stat/företag och låter dem få tillgång till sina kunders information när man i nästa andetag fördömer samma företag och säger att de inte ska få tillgång till information.

Bahnhof är numera noterade på First North och har sedan starten 2007 (då de noterades på Aktietorget) gått upp med drygt 4.000% Idag handlas aktien till kursen 37 kr.

Läs mer om Bahnhof och Huawei

Bahnhof motade kinesisk delegation i dörren

Bahnhof tar strid mot PTS 

Därför kan man inte lita på Huawei

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.