23 Nov, 2022

Better Globe från insidan

Berättelsen från en investerare i Better Globe

 

Better Globe

 

Sedan vårt senaste avslöjande om Better Globe och deras problem har mailen från missnöjda investerare vällt in och vi kommer här att redovisa ett av dem. Mailet är inte ändrat mer än att vi tagit bort beloppen och årtalen som mailskrivaren skrivit. Detta för att inte företrädarna för Better Globe ska kunna identifiera mailskrivaren. Vi tror att mailskrivarens historia är ganska lik många av de andra investerare som satsat pengar i de Afrikanska träden.

 

Hej Aktiepappa!

Du kommer att få en redogörelse till orsaken att jag var dum nog att sätta av XX skattade kronor till Better Globe enligt Twitter-svaret du fick på din Better Globe-post. Du får återanvända min redogörelse om du lovar att fullt ut avidentifiera mig.

År XX var jag student och analfabet gällande finanser och ekonomi. Men i strävan mot att bli duktigare kring det området så kom jag till slut i kontakt med Rikatillsammanshemsidan, och balansekonomi.

Där fick man verkligen lära sig ett och annat, även om jag idag inte längre mer än översiktligt läser de sidorna. Eftersom en ny värld öppnade sig då så började sedan svälja mycket annat med hull och hår. Ganska snart började jag läsa om Better Globe. Givetvis så såg jag till att inte investera något direkt. Dels fanns inte pengarna där, och dels så ville jag inte bara köpa något utan lite med hum om vad Better Globe faktiskt var.

Det som gjorde att jag till slut gav bort mina pengar var ett event XX i XX. Hela det tunga artilleriet var med: Jan, Rhino och massa ambassadörer. Framförallt Jan var ändå tydlig med att detta är ett projekt som man inte ska satsa alla sina pengar, utan att diverisifiera, så han disclaimade ändå det, men det var tydligt att man förstorade upp att efter fem år så skulle pengarna komma tillbaka, och efter 20 år så skulle den absolut största belöningen komma, ett massvis antal x tillbaka!

Jag fick bestämt uppfattningen också att varje insättning och investering var bärande i sig, dvs att om jag satsade 10 000 kr så skulle dessa pengar i sig stå för att pengarna efter fem år skulle kunna betalas. Otroligt naivt av mig.

Så därmed var jag fast eftersom de var övertygande. Jag skyller inte bara någon utan jag står för att jag gjort en sinnessjukt dålig investering. Men jag känner mig ändå lite lurad (naivt så här i efterhand) att upplägget med avkastning efter fem respektive 20 år ändå aldrig skulle försvinna, vilket det nu enligt vad jag läst idag den 16 november 2022, ska försvinna, och istället bli aktier. (fyfan).

Så här såg min investeringstakt ut:

År X: XX kr insättning

År X: XX insättning

År X: XX insättning

År X: XX insättning

Orsak till att insättningarna under år X var identiska: De körde en kampanj att man får ”bonusträd” om man satte in en viss minimisumma under hela året. Jag gjorde det… jag tror det var 120 träd och 12 donationspaket varje år för att få bonusträd.

Under år X hände det något för min del. Jag hade börjat bli bättre kring aktier och dylikt. Det bara kom upp för mig att vad är det jag håller på med??!! Här har vi en aktiemarknad med bättre insyn, bättra handelsmöjligheter, ja bättre allt. Och så håller jag på med en inlåsningsverksamhet. Som lök på laxen så kom det en massa dålig publicitet som hade bäring. Så jag slutade helt och hållet med Better globe. Sedan år X har jag inte handlat ett enda träd eller donationspaket från Better Globe. Så en liten vinst i det hela.

Det enda jag kan hoppas på är att min förlust blir slutlig. Då kan jag åtminstone ta upp förlusten i deklarationen och få tillbaka något.

Sammanfattning: Jag tycker ändå att marknadsföringen av Better Globe var oetisk. Det beror på att det är majoriteten nybörjare som satsade sina pengar på dessa träd. Sedan har jag och var och en ändå ansvar för var jag bestämmer mig vart pengarna ska investeras, och inte Better Globe. Men det är snudd på fel, att hävda att x och y kommer att ske, när x och y några år därefter inte kommer att ske. Dessutom, det som stör mig mest, är deras meddelande att senaste årens insättningar från oss inte varit stora nog och att det därför inte går att upprätthålla modellen. Det är inte så det var förklarat från början enligt min uppfattning, utan att varje träd skulle ge utdelning och bäring i sig (nötter gummi etc,).

Allt det bästa till dig Aktiepappa, och hoppas jag kunnat förtydliga min dumma resa mot Better Globe, och min kloka exit (ändå).

Läs mer om Better Globe

 

Better Globe - ett trädföretag

Äntligen tar finanstidningarna tag i Better Globe

Pyramidspel

Bloggens första hater

Är Better Globe tidernas största pyramidspel?

Balansekonomi och Better Globe

A better globe - långsiktig ponziscam

Avanza marknadsför pyramidbluffar

Senaste nytt om Better Globe

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.