18 Jun, 2024

Cinclus Pharma - IPO

Uppdaterad:
18 Jun, 2024
Cinclus

Notering av Cinclus Pharma

 

Cinclus Pharma är ett svenskt läkemedelsbolag  (Stockholm). De utvecklar läkemedelskandidaten linaprazan glurate som är en en patentskyddad ”prodrug” som bygger på molekylen linaprazan. Läkemedlet utvecklades först av AstraZeneca mrn sen togs den över av ett antal forskare som skapade Cinclus och drev forskningen vidare. Molekylen är tänkt att möjliggöra behandling av magsyrarelaterade sjukdomar (sura uppstötningar om jag förstått det hela rätt) såsom gastroesofageal refluxsjukdom (”GERD”). GERD är en sjukdom som kännetecknas av ett tillbakariktat läckage av surt och frätande maginnehåll in i matstrupen. Bolagets huvudsakliga målgrupp är patienter som lider av svår GERD, där det enligt dem finns brist på tillfredsställande behandlingsalternativ.

Cinclus har genomfört fas I- och II-studier på linaprazan glurate och resultaten har hittills visat på betydande effektfördelar jämfört med nuvarande behandlingar. Potentialen bedöms som stor av bolaget.

41,3% av erbjjudandet är tecknat av åtagare. 

Kort om erbjudandet

Pris per aktie: 42 kronor 

Minsta investering: 150 st aktier, därefter i jämna poster om 10 st aktier

Courtage: 0 kronor

Sista anmälningsdag: 18 juni 2024 kl. 15:00 

Information om tilldelning: 

Kl. 09:00 den 20 juni 2024

Första handelsdag: 20 juni 2024

Handelsplats: Nasdaq Stockholm

 

Ankarinvesterare

Trill Impact Ventures Pharma 1

4 AP fonden (står inte för AktiePappa) 

Linc 

Eir Ventures I

Irrus Investments Nominee

Aerix Family office mfl

 

Våra tankar

Cinclus är ett bolag i Fas-fas vilket gör det svårare att värdera än bolag med kassaflöden och vinster att räkna på men det är ett bolag med tunga namn på ägarlistan och det är främst pga förtroendet för Linc och ett par andra Storägare som vi väljer att teckna en liten post. Affärsvärlden säger teckna medan DI är lite mer tveksamma.

Risk finns för kapitalbehov i Cinclus framöver. 

 

Läs mer om Cinclus

Affärsvärlden 

DI 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.