13 Oct, 2020

Handelsbanken A eller B?

 

A eller B-aktier?

 

Äger ni aktier i Handelsbanken? Då är det viktigt att hålla koll på vilken aktietyp man har. I dagsläget skiljer det inte mindre än 15 kr mellan de båda aktierna i Handelsbanken och det är med andra ord dags att sälja sina B-aktier och istället köpa A-aktier. Utdelningen är den samma och rösterna på stämman är till och med fler i A-aktierna så om det funnits någon rimlighet i det hela så skulle såklart A-aktien varit lite dyrare än B-aktien då den ändå innehåller lite makt.

I dagsläget finns det 30.450 st Avanzianer som äger Handelsbanken A. Mer oroande är att inte färre än 14.255 st Avanzianer äger Handelsbanken B. Vi hoppas att några av er som äger B-aktier ser detta inlägg och snarast byter dem mot A-aktier nu när skillnaden mellan de båda aktierna är som störst på länge. Det har förekommit att B-aktien varit billigare än A-aktien men det är inte ofta det hänt det senaste året i alla fall.

 

 

 

Grön linje: SHB A

Blå linje: SHB B

 

 

 

 

Påminnelse

 

Glöm inte att byta courtageklass innan ni handlar så inte courtaget äter upp hela vinsten/besparingen i affären.

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.