14 Feb, 2023

Hur blir man miljonär?

Uppdaterad:
29 Jun, 2023
Hur blir man miljonär?

Hur blir man miljonär?

Kan alla bli miljonär?

Vi stöter ofta på både frågan om det verkligen är möjligt att bli miljonär och påståendet om att det är allt från svårt till omöjligt. Det är det dock inte även om vi förstår att det inte är ”lätt” för alla. Med en liten uppoffring går det dock och det ska vi påvisa med nedanstående exempel.

För en person som sparar 2.000 kr per månad tar det 20 år att bli miljonär med en årlig avkastning på 7%. Om man istället bara sparar 1.000 kronor per månad så tar det istället 28 år att bli miljonär. Lång tid kan tyckas men det är också en bra anledning att starta i tid. Om man istället går lite hårt fram och sparar hela 6.800 kr per månad så nås miljonen redan efter 9 år. Visst 6.800 kr kan tänkas mycket men det är långt ifrån omöjligt. Vissa sparar betydligt mer än så varje månad men vi har såklart förståelse för att förutsättningarna ser olika ut för olika personer. Men ett visst sparande kan alla faktiskt ordna.

Sparkalkylator

Det finns ett flertal sparkalkylatorer där ute och vi har valt att använda Avanzas variant för den är den enklaste men för den som vill gå in på mer detaljer så finns lite mer avancerade varianter hos vår bloggkollega Stefan Thelenius.

Svar på frågorna

Så för att svara på frågorna: Enklaste och säkraste sättet för en vanlig Svensson att bli miljonär är att spara i en indexfond och göra det kontinuerligt under både upp och nedgång. Nästa fråga har vi ju egentligen redan svarat på men gör det igen. Ja alla kan bli miljonärer. Det bör nästan gå även om man lever på existensminimum, det tar bara lite längre tid. Enda undantagen är de som är sjuka eller har någon form av handikapp.

Hur blir man rik?

Svaret på den frågan har vi i princip redan svarat på i detta inlägget men svaret är i alla fall att det enklaste och säkraste sättet att bli rik är att spara och investera på börsen. Oftast passar en indexfond bäst.

Är Aktiepappa miljonär?

Ja. Både Aktiepappa och Aktieflickvännen är faktiskt miljonärer men begreppet miljonär har delvis försvagats de senare åren.

Är man rik om man är miljonär?

För de stora flertalet anses man nog rik om man är miljonär men den ofantliga rikedom som miljonen motsvarade på 1970-talet är inte riktigt samma som idag.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.