7 Nov, 2022

Investerar SM 2022

 

Investerar SM 2022

Den här veckan går Investerar SM av stapeln och som vanligt är vi med och tävlar. Tävligen är en tävlling där man investarar fiktiva pengar via NGM:s hemsida. Den som vinner hela tävlingen vinner ett guldmynt med ett värde om ca 19.000 kr och ett presentkort på Apple store värt 10.000 kr. Andra och tredjepris är också presentkort på Apple store och prenumeration på Bördata. För oss som tävlar i grenen för "Investerarprofiler" är vinsten en möjlighet att få skänka 10.000 kr till valfritt välgörande ändamål. Den gången vi vann valde vi Hjärtebarnsfonden.

Kritik mot tävligen

Vissa har riktat kritik mot tävligen och anser att det bara är tur som avgör och att den istället borde heta "spränga kontot SM" och liknande. Visst vi håller med om att det faktum att man kan göra en bra vecka med rejäl hävstång kanske inte är bästa sättet att avgöra vem som är sveriges bästa investerare.  Samtidigt kan vi se på förra årets vinnare Ekka Lundin som tvivelsutan är en mycket duktig trader. Ingen kan lura i oss att han enbart jobbar med tur. För vår egen del, som aldrig investerar i den här typen av produkter annars, har Investerar SM varit ett bra sätt att lära oss hur dessa produkter funkar och att hitta rätt bland olika hävstänger och olika spreadar. Därför tycker vi att det är en intressant tävling men vi försöker hålla nere risken, hellre gå några enstaka tusenlappar plus på veckan än att satsa på högsta vinsten genom hög hävstång. Vi försöker leva som vi lär helt enkelt och vi ska försöka bevisa att det går att handla hävstångsprodukter med rimlig risk och förhoppningsvis kommer vi hamna på en hyfsad plats bland "profilerna".

Tittar man in på NGM:S hemsida och under Investerar SM hittar man flera intervjuer med tävlande och en del lärorika artiklar och filmer. Bland annat den här om hur Bull- och bearcertifikat funkar. Men  återigen vill vi påminna om att den hrä typen av certifikat innebär stor risk så köp dem inte. Delta i tävlingen istället och lär er gratis. 

Läs mer om Investerar SM

Investerar SM T-shirt

Aktiepappa vinner Investerar SM

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.