17 Apr, 2024

Kinnevik delar ut 23 kr

Uppdaterad:
23 Apr, 2024
Kinnevik, extra utdelning

Extra utdelning

Investmentbolaget Kinnevik meddelar idag att den översyn av bolagets kapitalstruktur som nyligen genomförts landar i att de vill dela ut 23 kr per aktie i en extrautdelning. Utdelningen villkoras att den planerade försäljningen av Kinneviks Tele2-aktier slutförs enligt plan. 

Resultatet efter försäljningen av innehavet i Tele2 och den extra utdelningen är att Kinnevik har en nettokassa på 13,9 Mdkr enligt bolaget. En rejäl påse pengar med andra ord men frågan är om de räcker till att teckna Kinneviks del i alla nyemissioner som förväntas i portföljbolagen. 

Säljer Tele2

Sedan tidigare är det känt att Kimnevik avser sälja sina aktier i Tele2 till iliad/NJJ i en trestegsraket som är villkorad en del konkurrensgodkännanden.

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.