2 Aug, 2023

Köpa aktier i Birkenstock?

Uppdaterad:
2 Aug, 2023
Birkenstock IPO

Pensionärstofflor för 8 miljarder dollar? 

Det går rykten om att L Catterton (holdingbolaget som kontrolleras av LVMH och dess grundare Bernard Arnault) planerar en notering av skoföretaget Birkenstock. Toffelföretaget värderades 2021 till 4 miljarder dollar men nu säger ryktet att räknar L Catterton att värdet dubblats vid en notering. 

Birkenstock är ett företag med anor och tydligen har språklärare använt tofflorna sedan 1700-talet. Eller var det först på 1970-talet som de tyska skodonen började bäras av lärare…? Birkenstock är i vilket fall som helst en av världens 5 största skotillverkare och ett av Tysklands mest kända och viktiga företag. Nästan alla skor tillverkas i Tyskland. Några av familjen Birkenstock är fortfarande minoritetsägare i bolaget.  

Vi gissar på att en notering mycket väl kan bli lyckosam för företaget har gjort mycket rätt och vuxit fint men vi avser inte att teckna några aktier vid en eventuell notering. 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.