9 Mar, 2023

Meew IPO - stoppas

Uppdaterad:
9 Mar, 2023
Meew
Meew

Det danska bolaget Meew stoppar sin noteringsprocess!

Efter att dansk finanspress gjort bakgrundskontroll på Meews VD har det framkommit att den påstådda master of science-examen från Aston University (ligger tydligen i Birmingham) var påhittad och i spåren av det ger styrelsen honom sparken. I samband med det första uttalandet som kom från bolaget skulle IPO-processen förlängas med 5 dagar men fortgå. Lite senare under dagen igår kom dock informationen om att hela noteringsprocessen stoppas. 

Intressant uttalande från styrelsen

Styrelsen uttrycker att orsaken till den stoppade noteringsprocessen är VD:ns “missbruk av titlar”. Det indikerar att det kan vara fler titlar som är påhittade. När vi letar lite på hans namn hittar vi lite intervjuer mm och där står det att han varit professionell fotbollsspelare, att han varit chef för en pizzeria med ansvar för att anställa och avskeda folk vid en ålder av 14 år (!). Ett sant underbarn låter det som. Eller är det så att en lögn sällan kommer ensam? 

Övriga titlar/erfarenheter som Meews VD säger sig ha i IPO-memorandumet är följande: “Bachelor degree in international marketing from the international business Acadamy in Kolding under SDU, and a master´s degree in neuroscience from Astin University, Burmingham UK. Armin is a serialentrepreneur and is self-lerned in digitalization and automatization. Kavasi is a nauroscientist, keynote speker, former musician, autor, and a previous elite football player.”

Förutm att stavningen på orden digitalization och automatization ser konstiga ut så låter det hela lite som K-fastigheters VD som var snabbast i Sverige i löpning som 21-åring. Inte nog med det utan det fanns även påhittade högskolepoäng i det fallet. När något låter för bra för att vara sant är det ofta det helt enkelt.

Affärstidningar granskade Meew

Vi har inte själva granskat Meew inför den planerade noteringen men Affärsvärlden gjorde det och de missade den här blundern med utbildningen men historien om pizzabutiken kanske borde ha vidrört några alarmklockor kan man tycka? För vi förutsätter att de har granskat vilka klubbar Arman spelat för som professionelll fotbollsspelare. Sånt går ju ganska lätt att leta fram.

 

Läs mer

Nordnet bryter med Meew

Meew ställer in notering på Spotlight

VD ljög om utbildning

Intervju med Armin Kavousi

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.