19 Aug, 2023

Orrön köper upp vindkraftverk

Uppdaterad:
19 Aug, 2023
Orrön Energy

Orrön köper upp småskalig vindkraft

I sommar blev vi uppmärksammade på att noterade storbolagen Orrön köper upp andelar i små vindkraftbolag och vid ko troll så är detta ingen engångsföreteelse. De köpte ju upp Slitevind för något år sedan och det förvånade inte. Men att de köper upp parker med så lite som 3 st kraftverk förvånar desto mer.

I början av året (2023) köpte de upp Lilla Årås vindkraftpark i Gullspång. De köpte också Siral förvaltnings andelar i vindkraft samt 6% av Tolvmanstegens vindkraftpark. Tolvmanstegwnomfattar totalt 22 st verk. De har också köpt ytterligare 15% av vindkraftparken Långås vilket gör att de äger totalt 32% av den parken. Långås består av   

Och i höstas köpte de 27% av Näsudden väst vindkraftpark där de nu har 68% ägande. De har också köpt del av Stigyi vindkraftpark.

Som ni ser köper de både mindre verk samt minoritetsandelar i såväl små som stora vindkraftparker. Detta förvånar oss en aning men vi vågar efter denna granskning ge oss på en gissning om att Orrön kommer vara en fortsatt stor köpare till svensk och nordisk vindkraft. 

  

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.