25 Apr, 2023

Sernekes tid på börsen: -82%

Uppdaterad:
25 Apr, 2023
Bud på Serneke

Idag dök detoväntat upp ett bud på byggbolaget Serneke. Det är fastighetsinvesterarbolaget Doxa (lustigt namn för övrigt) som lägger bud på motsvarande 35,94 kr per aktie i Serneke. En rejäl premie kan tyckas men inte ensdet räddar Sernekes luttrade aktieägare. I alla fall inte de som gick in från start när aktien noterades på 110 kronorsnivån.

Köparen med det udda, på gränsen till opassande namnet, Doxa är ett bolag där Erik Selin är en av de största ägarna och ordförande i bolaget är grundaren av Victoria Park Greg Dingizian. Erik Selin är för övrigt en av storägarna även i Serneke och han har gett sitt godkännande på att acceptera erbjudandet. Över 50% av gärna till Serneke ska ha accepterat och styrelsen rekommenderar aktieägarna att acceptera.

Serneke stä gde igår på 19.60 kr och Doxa stängde på 5,99 kr.  

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.