21 Aug, 2023

Thunderful rapporterar och tappar 30%

Uppdaterad:
21 Aug, 2023
Thunderful

Thunderful rapport q2

I morse kom rapporten från Thunderful och den innehöll inte riktigt vad marknaden väntat sig. Omsättning och EBIT ökade jämfört med samma period förra året men mer eller mindre all tillväxt och “vinst” kommer från Bergsala. Efter skatt landade resultatet på -60 miljoner SEK. 

Utköp?

Det känns rimligt att storägaren i alla fall funderar över att köpa ut bolaget från börsen. Visst, det hade inte varit snyggt att göra den manövern men därefter ekonomiskt hade det inte varit helt tokigt. De sålde bolaget till börsen i december 2020 till värdet 3,5 miljarder och nu kan de köpa tillbaka det för knappa 800 miljoner. Lägg på en liten premie på ca 20% för utköp mer så landar vi på  1 miljard. Oklart hur stor del av de 3,5 miljarderna som hamnade i bolaget respektive de gamla ägarnas ficka dock men det borde ändå finnas utrymme för att gå plus.  

Kursen vid notering var 50 kr och de första dagarna handlades aktien till kursen 78 kr. Några månader senare toppade den på 97 kr. Idag handlas Thunderful till kursen 11,10 kr. 

Läs mer om Thunderful

Rapport q2 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.