27 May, 2020

Två bolag åkte ut!Många gånger är det svårare att sälja de innehav som gått dåligt än de som går som tåget. Men för ett par veckor sen fick två bolag som presterat dåligt lämna portföljen. Sedan början av 2014 har Africa Oil funnits i Aktieflickvännens portfölj, minns att de första aktierna köptes till en kurs om drygt 50 kr (dagskurs 7,46 kr). Det är långt ifrån min bästa aktieaffär,  dock har det gjorts en del kortsiktiga affärer i bolaget också så i slutändan är investeringen på plus. 

Det andra bolaget som fick lämna Aktieflickvännens portfölj var Brandbee (tidigare Videoburst). När jag la säljordern var innehavet cirka 95 % back, alltså inga muntra siffror. Bör tilläggas att hela innehavet var en vinst som jag gjorde när aktien rusade 110% 2017
 
Det har tagit emot att trycka på säljknappen för båda de här bolagen trots att det varit mer deprimerande än glädjande att ständigt påminnas om de mindre lyckade investeringarna. Såhär i efterhand undrar jag varför jag drog ut på det för när bolagen väl fick lämna kändes det som en ren befrielse att slippa sen minussiffrorna i portföljen! 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.