13 Oct, 2018

Vinnare med 6,67 % avkastning

Det har säkert inte undgått någon av våra läsare att vi deltagit i Investerar-SM och igår när tävlingen avgjordes visade det sig att vi vann Twitterkampen som var en del av tävlingen. Självklart är det alltid roligt att delta men det är alltid roligare att vinna än att bara delta även om det bara är en del av tävlingen. Vi vill särskilt passa på att gratulera MIMMI som vann hela tävlingen med en fantastisk utveckling på 1 489 %. Det är riktigt bra utveckling på 12 dagar det!

Vår strategi i tävlingen har hela tiden varit att ta små steg och att investera i bolag som vi normalt äger och handlar i samtidigt som vi fokuserat på att inte förlora pengar. Lite som citatet av Warren Buffett; ”Förlora aldrig pengar”. Det har varit en strategi som funkat fint när vi jämfört med våra Twittervänner då det visat sig att flera av de riktigt duktiga traders som deltagit i tävlingen hamnat rejält på minus. Vi är såklart ödmjuka och inser att det här har varit en extrem form av investering och vi tror inte på något sätt att vi skulle vara bättre investerare än Ekka Lundin, Talespin, 40%20år eller Anna Svahn utan vi gläder oss endast åt att vi under 12 dagar lyckades hamna på första plats bland Twittereliten. Det vi tar med oss från den här erfarenheten är att vi lärt oss en hel del om hur det fungerar med diverse hävstångsprodukter (en typ av handel som vi annars aldrig använder) och hur det är att sitta och bevaka callen och skifta mellan olika sidor och skärmar. 

Intressant fakta är att Aktieinkomster lyckas knipa en andraplats med sin ”all cash-strategi” och det slår mig att de här veckorna ändå var rätt unika med en ganska rejäl nedgång på kort tid. 

Kul har det i vilket fall som helst varit och på slutet när vi vädrade seger var vi faktiskt riktigt nervösa här. Inte för att förlora pengar då det handlade om fiktiva pengar, utan mer för att vi inte ville förlora den ära vi hade inom räckhåll.

Segern innebär att vi får 10.000 kr att skänka till valfri välgörenhetsorganisation. Organisationen som får pengarna är inte helt fastställd ännu utan besked i frågan kommer under helgen. Vi har några heta kandidater som det står emellan.

Vi vill härmed tacka NGM för att ni bjöd in oss till tävlingen och vi vill även tacka alla de trevliga och duktiga medtävlande. Vi vet att ni normalt sopar banan med oss när det kommer till trading men den här gången var det vi som lyckades hamna på första plats (och tro inte för en sekund att vi inte kommer glädjas åt det en stund). 

 

Läs mer om Investerar-SM

Investerar-SM

Vid "bär"market står jag vid sidlinjen

Uppdatering Investerar-SM

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.