22 Jan, 2020

Boknyheter och ett år klokare(?)!

I morgon, den 23 januari, skall jag, om kalenderreglen skall appliceras, bli lite klokare. Jag vet ej ifall detta kommer vara gällande och egentligen gör det mig detsamma, för just nu befinner jag mig i ett sorts rus; hur kan man bäst fira sin egen dag än med vetskapen om att ens egen bok kommer att släppas inom två månader? Hur kan man som bäst fira sin egen dag när man mår bra, är i balans och upplever ett enormt stöd från såväl familj som släkt, vänner, kollegor, twitter- och bloggprofiler et cetera?

Vad är det som har hänt? Förvisso är det ingen nyhet med ett stort ”N”, likväl är det ett steg framåt – boken finns nu att bevaka på Adlibris och på Bokus! Att se hundratals och åter hundratals timmar framför Word te sig i denna konkretiserade form är… surrealistiskt.

Jag har varit i kontakt med mitt förlag och frågat om de vet om/när det kommer att finnas ”boka/förbeställ”, men fick till svar att de ej, i denna stund, kunde ge ett svar, vilket är synd. Emellertid kan du trycka på ”bevaka/meddela mig”, vilket gör att du kommer att få ett mail när det finns möjlighet att förboka boken. Därtill lär du nog inte, givet att du följer denna blogg, gå miste om när denna tillfällighet infinner sig. Om inte annat kan du boka in onsdagen den 25 mars, för då beräknas mitt alster att släppas!

Till den 25 mars är det två och en halv månad. Två och en halv månad kan vara såväl en mycket lång tid som en mycket kort sådan. Jag tror nog att den för mig kommer att vara mycket lång, likt dagarna innan julaftonen är för små barn.

Vad som även har gjort mig tårögd av glädje, men också stum av förvåning, är att samtliga av Sveriges Akademibokhandlare samt alla Ugglans Bokhandlare kommer att ta in boken. När jag fick mail om detta var jag tvungen att läsa om det flera gånger. Nej, detta händer inte. Inte mig…

Jag har tidigare sagt att jag ämnar ha en stor releasefest och detta är inget som har ändrats. Om du vill, kan och har energi är du varmt välkommen och flera av de som har fått läsa för att komma med utlåtanden, såsom Nicklas Andersson, Erik Hansén, Mats Qviberg med flera har sagt att de ämnar komma givet att de ej är förhindrade av andra spörsmål. Därtill har även Erik Sprinchorn meddelat att han kommer givet att inget förhinder föreligger.

Boken är skriven att passa alla, såväl gröngölingar som de mer inbitna investerarna, vilket framkommer då utlåtandena läses. Min ambition var att skriva en bok som man inte bara läser en gång och sedan låter ligga på bokhyllan för att förmultna, utan detta är en bok som man skall ha som en sorts uppslagsbok, då den psykologi som gås igenom ständigt återkommer och gäckar envar av oss i vår vardag.

länken kan du se nya utlåtanden om boken, vilka jag är extremt tacksam, glad och stolt över. Av nedan har jag nu publicerat fyra av totalt sju utlåtanden och de övriga tre sparar jag på lite till ;)

"Gillar det verkligen. Boken tar upp frågor och beteenden som är enormt viktiga för att lyckas med investeringar."  (Johan Isaksson, Börspodden)

"Börspsykologi är ett viktigt ämne och Cristofers bok är ett bra bidrag till ämnets komplexitet." (Per Håkan Börjesson, VD och huvudägare, Investment AB Spiltan)

Tidigare har följande utlåtande publicerats här på bloggen:

”Börspsykologi - Så blir du en bättre investerare är ett viktigt bidrag för investerare och traders oavsett om du är nybörjare eller erfaren. Att ha självkännedom och koll på de psykologiska fallgroparna är nödvändigt för att vara långsiktigt lönsam på börsen. Detta är således ett ämne som många förbiser” (Erik Hansén, Senior Market Analyst på IG)

”Givande och intressant!” (Mats Qviberg, Ordförande i Öresund)

Vissa har efterfrågat signerande exemplar och självklart skall detta fixas. Jag skall bara prata med författaren om det är okej… nävars, där kom den torra och högst brittiska humorn fram. Beträffande signerande exemplar kommer dessa, under mars, att finnas för bokning/köp via förlagets egen shop.

Så fort jag har mer information om bok, releasefest et cetera lovar jag att återkomma!

Allt gott och tack för allt!

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.