10 Aug, 2021

Ett par poddar

I förra helgens (6-8/8) Dagens Industris helgbilaga lyftes podden ”The Journal” och deras serie om Gamestop och reddit fram, aka. "Wall Street Bets". Podden är en del av Wall Street Journal, tidskriften som är ”a & o” för alla investeringsintresserade. Jag lyssnade på samtliga av avsnitten, alla cirka á 30 minuter, och kan inget annat än hålla med. Det var bra genomgång om såväl själva händelsen som om de mest insatta och ledande profilerna.

En annan podcast som jag har fått upp ögonen för är Business Wars. Här går man igenom hur olika konkurrenter inom samma sektor slåss om kunderna. Denna podcast baseras på de underlag som för alla finns tillgängligt, såsom redogörelser, berättelser samt finansiella data. Emellertid är denna podcast mer dramatiserande, vilket ökar lyssningsvärdet. Jag har enbart lyssnat på ett par av de säsonger som de har, men kan varmt rekommendera Nintendo vs. Sony samt Coca-Cola vs. Pepsi.

En tredje podcast är den som jag, och många andra, tidigare har lyft fram, nämligen Land of the Giants. Tidigare säsonger har avhandlat Netflix, Amazon samt Alphabet. I den senaste säsongen, som kom ut strax innan sommaren, avhandlas ”Delivery Wars”, dvs. hur utkörningsmarknaden har utvecklats och vuxit i en näst intill exponentiell fart de senaste åren i allmänhet, men under cornonaperioden i synnerhet. Är chaufförerna anställda och hos/av vem? Har de rätt till de sociala försäkringar som hör till en vanlig anställning? Har bolagen, såsom Uber, GrubHub m.fl., alltid och enbart fokuserat på utkörning av mat, eller har de också andra vertikaler? Om du väljer att lyssna på denna podcast och denna säsong är det mycket passande att även ge si an ovan nämnde Business Wars säsong om Food Delivery Wars.

Även om jag uppskattar podcast såsom Börspodden, Sparpodden, Market Makers, Motley Fools olika podcasts, Fill or Kill-podden, Penserpodden, Avanzapodden, Investerarens podcast, Invest Like the Best, Follow The Money samt Placeras analyspodd (samt de mer eller mindre dagliga förvaltarkommentarerna/intervjuer som männen på Placera ger oss) upplever jag det givande, lärande och tacksamt att ge sig an de mer på djupet ingående analyserna som ovan nämnda podcast ger.

Det finns många podcast som berör investeringar och vill du ha än mer förslag, tips och idéer har herrarna bakom Kalqyl en mycket uppskattad och rik lista. På tal om dessa herrar, Matematikern, Professor Kalqyl samt Silwersköld vill jag verkligen gratulera dem till de framgångar de uppnått. Igår kom nämligen nyheten om att Spotlight Group anställer nämnda och tar över hemsidan. Mycket arbete ligger bakom och just därför vill jag verkligen gratulera de tre (musketörerna). Med insats och arbete kommer resultat och belöning.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.