23 Mar, 2020

Historisk uppesittarkväll

Uppesittarkväll och vad köper man? Vad köper jag och vad köper du? Själv kommer jag att fortsätta bygga den position som jag den senaste tiden har startat i Svolder (gav 89 kr). Därtill ämnar jag öka i NWH samt Millicom. Beträffande sistnämnda finns såklart många risker; mycket av deras inkomster kommer från försäljning av kontantkort och här har bolaget tappat ca 40 % jmfrt. med Q1 2019. Därtill har covid-19 inte drabbat Sydamerika lika hårt likt i Europa och USA än… (på tal om geografier; jag bävrar för när det når Afrika och Ryssland, givet att sistnämnda är transparenta och berättar om detta). Utöver detta finns även risker med kunder som kommer ha svårt att betala sina månadsavier. Detta till trots ser jag ”monopol” på en växande marknad i länder som tros kunna växa snabbare än de dito i Europa och i andra västländer. Därtill ser jag återköp, insynsägande och en stabil och pålitlig affärsverksamhet.

Självklart kommer jag inte pricka botten. Självklart kommer kursen gå såväl upp som ned från dessa nivåer, men då jag upplever mig vara mycket långsiktig förlitar jag mig till tidens kraft och den underliggande verksamhetens stabilitet. Jag hoppas inte på ett bud vid dessa nivåer, utan vet att den kurs som senast kom som bud (700 kr) är att räkna som strax över ”skam(bud)”.

"[...]Vad finns mer att spendera månadslönen på? På vilket sätt kan pengarna används till att investera i sig själv och den egna utvecklingen? Kanske en bok om börspsykologi?[...]"
 

Jag håller också på att läsa in mig på Organge S.A., Hexpol, Vinci S.A. samt Trelleborg. Jag har inte hunnit med så mycket som jag önskar, då det är mycket annat som just nu tar min tid, men ambitionen finns och kanske kan ett, eller fler, av nämnda bolag hamna i min portfölj. Beträffande Vinci kan det problematiseras att jag redan äger bolag inom denna sektor, såsom Skanska, NCC samt Brookfield Infrastructure Partners, men med Vinci får jag dels än kraftigare epxonering mot Europa i allmänhet, men Frankrike i synnerhet. Därtill är infrakstrukturprojekt något som vi kommer se all världens stater iscensätta när covid-19hysterin lägger sig (jmfr. Roosevelts "The New Deal" och "Marshallhjälpen"). 

Vad finns mer att spendera månadslönen på? På vilket sätt kan pengarna används till att investera i sig själv och den egna utvecklingen? Kanske en bok om börspsykologi?

Ömsom känner jag en lycka och tillfredsställelse, ömsom en djup oro, sorg och förtvivlan. Visst kan jag finna nuvarande (börs)situation som perfekt för släppet av min bok. Sällan har börspsykologi varit så viktigt som nu, men detta till trots går mina tankar mer till de som varje dag vänder på varje krona och som ser sina livsverk sakta men säkert försvinna. Jag har många vänner inom flera av de mest utsatta branscherna, såsom restaurang- och upplevelsenäringen.

Jag gör alltid matlådor, men har valt att då och då stödköpa mat och sallader från diverse av Motalas krögare. Alla har gemensamt att de är trevliga och mycket duktiga i sin kokkonst. Att de dessutom är trivsamma, sympatiska och serviceinriktade gör inte saken sämre. Skulle jag vilja ha en stadskärna utan dem? Aldrig! Således är det för mig en icke-fråga att stötta dem.

Att skriva en bok är ett arbete som jag egentligen inte förstår att någon klarar av, allra minst jag själv. Dock har det blivit som så och här står jag med mitt livs andra bok och min allra första ekonomiinriktade sådan. Är jag glad? Ja! Är jag nöjd? Ja och någon Jante ger jag inte mycket för. Är jag stolt och känner att jag kan slå mig själv på bröstet? Till stor del, men perfektionisten inom mig ser utvecklingspotential. Emellertid är hela livet en resa bestående av lärdom och utveckling och att bli fullärd blir man aldrig. Således tillåter jag mig att ge mitt bröst ett blåmärke.

Boken smygsläpptes i fredags, den 20 mars, då den då började att skickas ut till de som hade förbeställt. Till alla er riktar jag ett stort tack och till alla er som köper idag, eller som i dagarna kommer att så göra, riktas ett lika stort och hjärtefullt dito.

Jag har skrivit om bokens utlåtanden och jag har också skapat en flik/länk till vänster i min blogg där dessa står att läsa. Vill du köpa finns boken tillgänglig på:

Adlibris
Bokus
Akademibokhandeln
Ugglans Bokhandel
PUG förlags Webbshop (här stöttar ni ett litet, men växande förlag. Därtill är ägarna extremt trevliga och mycket… ”svenssonaktiga”, likt du och jag).

Om du redan har köpt och läst, eller så ämnar göra, lämna gärna en recension på inköpsstället, eller hör av dig med dina tankar med mera.

Jag hoppas inte att du som läser detta, och sitter i en mycket beklaglig situation i och med covid-19, tar illa upp, men för mig är denna tisdag, och ännu mer morgondagen, en glädjens dag!

Tack till er alla som har stöttat mig! Tack från hela mitt hjärta!

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.