20 Feb, 2020

Market Makers & uppdatering om min kommande bok

Igår, torsdagen den 20 februari, släpptes det senaste avsnittet av en av mina favoritpoddar -  "Market Makers", vilket inte är någon "nyhet", då detta är legio envar torsdag. Emellertid är det för mig lite extra roligt den här gången, för att i detta avsnitt är jag med och diskuterar börsspykologi och min kommande bok om ämnet. Detta är första gången som jag är med i en podd, men någon gång skall vara den första och även om såväl östgötskan som den dåliga engelskan gör sig tillkänna tycker jag att det blev bra. Jag är jag, du är du. Vi är alla olika och detta är något som alltid tål att repeteras.

Fabian och Niklas, som driver podden, är mycket trevliga, enkla, professionella och uppskattade att ha och göra med. Därtill är de extremt trevliga och jag känner att detta är två personer jag kommer fortsätta ha en bra och givande kontakt med.

I podden diskuterar vi allt från antikens Rom och min tidigare bok - Gaius Marius: Roms Tredje Grundare - Novus Homo - till min kommande bok om börspsykologi, som släpps onsdagen den 25/3. Du kan redan nu boka/bevaka den på Adlibris och Bokus och gör du det kommer du få ett mail/meddelande när den har kommit in i lager och är redo att skickas.

Jag kommer att återkomma till mer fakta om boken, men det blir vid ett senare tillfälle. Lyssna gärna på podden och om du vill, orkar och kan, skriv gärna en kommentar om vad du tyckte och om du kommer att läsa boken. Om du, mot någon förmodan, inte såg länken till var du lyssnar på podden så gör du det här.

Jag har tidigare berättat om vissa omdömen/utlåtanden som har givits och idag bjussar jag på de sista, vilka tillsammans med tidigare skapar summan ”sju”. Att se dessa och att få dem berättat för sig är en känsla få saker i världen kan slå och jag är stolt. Ja, stolt och om Jante nu gör sig tillkänna får han göra det – jag bryr mig inte. Det är mitt projekt. Mina mannatimmar. Min dröm. Min vision. Allt detta är nu konkretiserat i en form av en bok på strax under 300 sidor.

”Givande och intressant” 
Mats Qviberg - Ordförande i Öresund

”Gillar det verkligen. Tar upp frågor och beteenden som är enormt viktiga för att lyckas med investeringar”.
Johan ”dr. Baise” Isaksson. Börspodden

”Börspsykologi är ett viktigt ämne och jag brukar säga att det svåraste är att ha karaktären att följa Warren Buffetts enkla principer när det gäller att investera i aktier. Cristofer bok är ett bra bidrag till ämnet komplexitet.”
Per Håkan Börjesson - VD på Spiltan

"Investeringspsykologi är det området som är minst prioriterad men absolut den mest viktigaste pusselbiten för att kunna lyckas med investeringar. Cristofer med sin nya bok går genom psykologiska fallgropar på ett nytt och insiktsfullt sätt genom många bra konkreta exempel och partiska råd som ger en värdefull edge för investerare."
George Bol - Börsdata

Börspsykologi - så blir du en bättre investerare är ett viktigt bidrag för investerare och traders oavsett om du är nybörjare eller erfaren. Att ha självkännedom och koll på de psykologiska fallgroparna är nödvändigt för att vara långsiktigt lönsam på börsen. Detta är således ett ämne som många förbiser.”
Erik Hansén. IG och drivare av podden ”Börssnack med Hansén och Olavi”

”Hjärnan ställer ofta till det för oss som investerare. Det här är en utmärkt bok för att förstå fällorna som evolutionen i all välmening gillrat åt oss. Mycket handlar om självkontroll. Om att tänka efter ordentligt före en investering. Aldrig göra något överilat. Alltid kontrollerat och noga. Den här boken är en ögonöppnare i konsten att bli en skickligare investerare som både tar rationella beslut och utnyttjar tiden till sin fördel.”
Karl Lans. Skribent och analytiker på Avanza/Placera

"Börspsykologi – så blir du en bättre investerare ger en intressant inblick i det som mest troligt påverkar oss allra mest på börsen, vår egen psykologi. Det största hotet mot långsiktig framgång på börsen är ofta en själv. Det till trots är ämnet styvmoderligt behandlat, ofta även negligerat, vilket leder till många fallgropar och dyra misstag. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren investerare så finns många lärdomar och reflektioner att dra från denna bok.”
Nicklas Andersson. Mr Google. Mr Avanza. Investerarens podcast

Tack för allt stöd under skrivprocessen och tack för att du bidrar till att förgylla såväl min blogg- som vardagstillvaro.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.