5 Jun, 2023

Ny milstolpe

Uppdaterad:
5 Jun, 2023

Det är inte ofta jag skriver om diverse milstolpar och anledningen till detta är dels att jag i och med böckerna blivit, förstå mig rätt, offentlig, dels att allt som berör ekonomiska milstolpar är flyktigt á ”This Too Shall Pass”. Vidare är jag av den stoiska uppfattningen att till syvende och sist är pengar, portföljsutveckling et cetera inte vad det handlar om när allt kommer omkring. 

Jag har tidigare skrivit att jag är dålig på att fira. Varför vet jag inte, men det känns alltid så förgängligt. Förstår mig rätt, men kan jag ha en härlig dag bestående av såväl brädspel med nära och kära (där jag vinner), en cykeltur, bokläsning i solen samt lite skrivande är det minst lika mycket anledning till att fira. Passande nog är detta vad min måndag har bestått av och kan det dessutom ackompanjeras till en ny (miljon)milstolpe på Avanza så blir saken helt plötsligt en annan. 

Mil

Hur har jag nått denna? Det är, som såväl jag som många andra redan skrivit och sagt; långsiktigt och konsekvent sparande samt ett fokus på att göra mer rätt än fel. Med detta menas att fokus inte har varit på den potentiella uppsidan i respektive bolag, utan ständigt på den befintliga nedsidan. Absolut applicerade jag raka motsatsen till nyss nämnda melodi då jag började och således uppfyllde talesättet ”ung och dum”, med det extra tillägget ”naiv”. Då var det enbart de potentiella tusentals procenten som hägrade, men att nedsidan var i magnitud med politikernas ömsesidiga smutskastning var inget som ens noterades. 

Att bli förmögen snabbt är säkert mångas önskan, men i min värld är det aldrig värt den risk som då erfordras. Nu är jag en trygghetsnarkoman deluxe, men genom att ständigt ha fokus på det långsiktiga målet (ännu oklart, men det innefattar i alla fall inte en situation där jag sitter i en personlig konkurs med skuldsanering e.d.) är det min tro att jag inte förvillar mig på den gata som leder mig till mitt hem, Rom. Ack, detta Rom; staden med allt och mer därtill. Jag ämnar besöka staden relativt snart och ska då även få träffa några, i min värld, framstående historiker.

Det är många som på ett eller ett annat sätt bidragit till att jag lyckats med såväl denna milstolpe som tidigare dito. Till dessa vill jag rikta ett stort, ödmjukt och kärleksfullt ”tack”. Vidare vill jag även tacka alla som på ett eller ett annat sätt mer passivt bidragit med allt från enstaka kommentarer, meddelande, mail med mera. Jag tror på att ge så att andra i sin tur kan ge (såväl tillbaka som till andra), vilket det jag skriver om i min senaste bok, Mentala Modeller. Do ut des!

På tal om Mentala Modeller, men även mina tidigare böcker samt Magnus Anderssons bok Investera med rätt fokus, finns de att köpa i förlagets shop där det just nu råder en REA om 15 procent.

BP

Jag hoppas att vi kommer fortsätta vandra tillsammans och kom ihåg att alltid utgå från dig, din livs- samt ekonomiska situation. Det är dina pengar, ditt liv. Lyssna på andra; läs vad andra skriver, men ta alltid ditt eget beslut.

Sommaren är här; Solen skiner; börsen mer ger än tar. Njut, men kom ihåg såväl att (krystat) This Too Shall Pass samt Memento Mori.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.