6 Jun, 2020

Nyheter, prestationer och lite dravel

Snart vankas det sommarlov och det kommer att bli ett mycket annorlunda sådant. Att förhålla sig till de riktlinjer och restriktioner som Sverige AB har kommer nog bli en utmaning för många, för när väl solen, värmen och ”den där känslan” infinner sig kommer det vara svårt för många att hålla sig bort från stranden, uteserveringarna, minigolfbanorna et cetera. Vi får alla hoppas den droppen som kan få bägaren att rinna över aldrig tillsätts.

Detta inlägg blir lite blandat om allt och inget och allt däremellan och jag tänkte börja med att berätta den, för mig, glada nyheten jag basunerade ut på Twitter igår, fredag; jag har fått ett bokkontrakt på en uppföljare till min nyligen släppta bok Börspsykologi – så blir du en bättre investerare. Det är nästan på dagen exakt ett år sedan som jag fick mitt första och jag kan säga att känslan är densamma; ansvaret, förtroendet att förvalta, viljan och motivationen att skapa ett verk som kommer att bemötas med samma positiva röster… ja, känslan är mäktig. Preliminär release på uppföljaren är beräknad till mars 2021 och jag kommer att hålla er uppdaterade om de olika (fram)steg som tas.

Beträffande Börspsykologi – så blir du en bättre investerare vill ännu en gång tacka för allt stöd och alla positiva ord om den. Jag är fullkomligt rör och jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig detta. För mig finns en inneboende vilja att hjälpa andra att utvecklas; att bli en bättre version av sig själva. Kan min bok hjälpa med detta har det varit värt alla de hundratals och åter hundratals timmarna framför Word.   

Utöver bokens framgång har jag även tagit några inom såväl mitt jobb som i mina studier. Beträffande förstnämnda har jag blivit utsedd till förstelärare, vilket jag ser som en enormt stor ära och ämnar förvalta det förtroende som mig har givits. När de tog ut förstelärare senast hade jag inte arbetat i 4 år, vilket är ett av flera kriterier för att bli utnämnd, och ända sedan jag tog min lärarexamen har detta varit ett av mina delmål. Detta kan nu bockas av.

Mina studier har gått bra och jag har klarat dem med högsta betyg, vilket på IBL-institutionen är VG. Förvisso bryr jag mig inte om detta, då syftet med mina studier är att lära mig och att utvecklas. Att jag upplever mig utvecklas och bli en bättre pedagog är det viktigaste och då spelar någon eller några få bokstäver i ett LADOK-dokument föga roll.

Emellertid är inte alla studier klara, då jag i julas valde att skjuta upp min masteruppsats, då jag inte ville riskera att få en uppgift för mycket; jobb, studier, bok och livet tar sin beskärda del. Således läste jag klart min bedömningskurs och pausade uppsatsen, vilken nu är det ”enda” som jag har kvar innan jag kan hämta ut mitt masterdiplom.

Utöver detta är jag så himla glad och lycklig att jag har blivit farbror på nytt – nu har jag två små rackarungar som skänker och ger glädje, perspektiv och energi. Får jag möjlighet skall så mycket tid som möjligt hänges de två små denna sommar. Hos den numer tre år gamla brorsonen är det brandmän och brandbilar som gäller och när detta inte är ”kul” spelas antingen Bamsespelet eller så leks det med tågbanan…

Angående börsen finns mycket att säga; logiskt eller ologiskt? Rationellt, eller irrationellt? Tas för mycket ut, eller för lite? Kommer Q2-orna att tas emot med ”meh”, eller kommer de i samband med den lägre omsättningen (semester) att orsaka nya berg- och dalbanor? Jag har ingen aning och väljer att ännu en gång citera Sokrates ur dennas försvarstal:  ”Jag verkar alltså att i alla fall i just denna lilla sak vara visare än denne man, eftersom det jag inte vet, anser jag mig inte heller veta”.

Det jag gör är att fortsätta fokusera på bolagen och deras verksamheter. Det skall dock tilläggas att jag finner allt makroekonomiska mycket intressant och spenderar många timmar med att knarka nyheter, men jag låter inte dessa ha en avgörande roll i mina investeringar.

För övrigt hörde jag i P3 Musikdokumentöär att Basshunter, som förpestade sommaren 2005 med låten "Boten Anna", vill bli "tagen seriörst", att Vänsterpartiet vill ge bidrag till Trumps fiender samt att medan många undrar var Kim Jong Un är, är min fråga mer var Ledaren är när han som mest behövs? Var det inte "allvar nu"? Kommision, masstester, budget... var ska jag börja och var ska jag sluta?

Nåväl - jag ska inte klaga denna Sveriges Stora Dag, eller så kanske det är just det som jag ska göra, då det inte tycks finnas något mer svenskt än att just klaga (diskutera vädret exkluderat). Jag får väl då klaga på alla som klagar på Jante, men då blir jag väl anklagad för diskriminering? Äh... lika bra att lägga ned nu, för annars kommer jag väl bli anklagad för ett totalt intetsägande inlägg.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.