27 Jun, 2018

Mina böcker

Uppdaterad:
24 Jan, 2023

Jag har skrivit två böcker om sparande och ekonomisk frihet.

Miljonär innan 30 och pensionär innan 40

Boken är en kombination av att beskriva min egen resa och en handbok i hur du också kan lyckas spara och investera pengar på ett bra sätt.

  • Hur mycket behöver man spara för att kunna sluta jobba i en viss ålder?
  • Aktiv och passiv inkomst
  • Hur investerar man som nybörjare och mer avancerad sparare?
  • Hur mycket pengar behövs och hur rik kan man bli om man jobbar vidare till normal pensionsålder?

Beställ signerat ex av boken via förlaget (pris 245 kr inkl frakt) 
Beställ boken via Adlibris (pris ca 230 kr i skrivande stund)
Beställ boken via Bokus (pris ca 230 kr i skrivande stund)

Ekonomisk Frihet

I den här boken tittar jag lite djupare på ämnet ekonomisk frihet. Fokus ligger på hur man gör det bästa möjliga av den friheten som sparandet gett. Jag har läst studier och pratat med forskare:

  • Många säger att jobba är både roligt och skapar mening. Men varför är människan då i allmänhet som minst lycklig under åren då vi jobbar som mest?
  • Vad händer med hälsan vid tidig pensionering? Forskarna har tittat på breda grupper som fått gå i pension tidigare än normal ålder och sett tydliga effekter på hälsan.
  • Hur ska man leva för att uppnå rikedom och ekonomisk frihet?
  • Hur mycket pengar behövs för att vara ekonomiskt fri? Olika uttagsstrategier för olika situationer.

Forskning och breda penseldrag i all ära. Men i andra halvan av boken har jag gått på djupet och träffat ett antal personer som antingen är på god väg mot ekonomisk frihet eller redan är där. Vissa har slutat jobba med några enstaka miljoner medan andra av de jag intervjuat jobbar vidare med 500 eller till och med 1 000 miljoner i förmögenhet. Vad kan vi lära oss från deras resa mot ekonomisk frihet och kan friheten vara större än att bara ha möjligheten att sluta gå till jobbet? Skulle miljardären känna sig fattig om förmögenheten minskade till låt säga 100 miljoner?

Beställ signerat ex via förlaget för 195 kr 
Beställ via Adlibris för ca 200 kr 
Beställ via Bokus för ca 210 kr

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.