22 Mar, 2023

Poddar

Uppdaterad:
23 Mar, 2023

Idag när Börspodden släppte sitt 500e avsnitt tänkte jag att det kanske kunde vara på plats att tipsa om lite andra poddar på temat sparande, ekonomi och investeringar. Några som inte är så kända och som ni kanske inte hört men vill ge en chans.

Jag orkar inte gissa bästa sättet att länka till avsnitten. Utan jag skriver helt enkelt vad podden heter, så antar jag att ni löser det.

Kvartalet - En fastighetspodd som precis som namnet antyder återkommer till de bevakade bolagen en gång i kvartalet. De har snart varit igång två år och några av bolagen har varit med från början medan andra till och från. Avsnitten är runt 30 minuter och blir man sugen på att investera i ett nytt fastighetsbolag är det ganska snabbt gjort att gå tillbaka 3-4 kvartal och lyssna på intervjun med VD i respektive kvartal i kronologisk ordning för att höra om det låter som en röd tråd i strategin och resultat.

Podden är helt fri från reklam och jag fattar inte riktigt affärsmodellen. Kanske är det bolagen som medverkar som betalar som en del av sitt IR-arbete.

Sparadiset - En väldigt ny podd där du som varit intresserad av börsen några år knappast kommer lära dig något nytt. Men en av de väldigt få ekonomipoddar som lyckas rätt ok inom största konceptet i poddvärlden dvs “två sköna killar snackar med varandra på ett privat och underhållande sätt”. I podden hjälper Aktiespararnas Carl-Henrik Söderberg sin kompis Rickard Almqvist att komma igång med sparande i aktier.  

Även här är det än så länge helt reklamfritt.

Investera på höjden - Jonas Björkman som tidigare varit VD på Tessin intervjuar gäster. Ganska stort fokus på fastigheter men även andra typer av gäster ibland. Hänger mycket på gästen hur bra det blir, men tycker framförallt avsnitten om mindre onoterade fastighetsbolag som någon byggt upp från grunden varit kul. Dvs med entreprenörer jag aldrig hört talas om tidigare. 

Marknaden - På gränsen till att vara för känd för att få vara med på listan. Men senaste intervjun med Staffan Persson var så bra att jag inte kan låta bli. Det här är före detta Affärsvärlden magasin som bytt namn och det kommer två avsnitt i veckan. En intervju på måndagen och ett lite kortare program med nyhetsfokus på fredagen. 

Som ett litet tillägg från tipsen ovan så noterade jag att Sveriges Radio lanserat en ny podd som ska komma ut varje måndag som heter Ekonomiakuten. Fokus verkar vara att experter (tex Frida Bratt från Nordnet) svarar på lyssnarfrågor. Då det bara kommit ett avsnitt är det för tidigt att uttala sig tycker jag.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.