4 Aug, 2023

Sålt Johnson&Johnson

Uppdaterad:
4 Aug, 2023

Jag köpte nästan alla mina aktier i Johnson&Johnson sommaren 2015 för mellan 90 och 100 dollar. Direktavkastningen var strax över 3% och jag lockades verkligen av den stabilt stigande utdelningen. Tanken vara att behålla aktierna för alltid, vilket jag varit helt inställd på fram till igår.

Ni som följer bolaget vet att det är en uppdelning på gång och det var när jag funderade lite kring den och försökte läsa på som jag plötsligt lessnade på hela grejen, sålde mina aktier och köpte globalt index för pengarna. Intresset och förvirringen kring bolagets utbyteserbjudande verkar stort, jag har nästan aldrig varit med om att jag fått så mycket frågor i ett ämne på kort tid. Jag har inget smart att tillföra här utan hänvisar till bloggaren Petrusko som skrivit några inlägg om upplägget.

Det jag var 99% inställd på att göra innan jag lessnade var att inte göra någonting, dvs ligga kvar med J&J-aktierna. Även om så klart trejden att byta aktier, få 7% extra, sälja dessa och köpa tillbaka J&J lockade. Eller i steg två till och med försöka möta den rörelse som borde bli i aktierna och kanske agera ett steg före hela den här självklara trejden. Men jag insåg snabbt att det finns människor som är bättre än mig på det där som dessutom slipper de huslösa växlingsavgifterna och att det inte var lönt att hålla på med. 

Jag hade 190 aktier så det blev en affär på runt 330 000 kr. Ytterligare ett steg bort från att behöva bekymra sig om man ska byta aktier, tacka ja till erbjudanden och följa amerikanska rättegångar om babypuder. Men så klart samtidigt lite vemodigt att tappa fyra extremt stabilt stigande utdelningar varje år.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.