22 Jun, 2023

Semester och FIRE

Uppdaterad:
22 Jun, 2023

Bland de få saker jag kan sakna med att jobba var känslan av fredag kväll. Även om tanken är lite bakvänd eftersom det man då upplevde egentligen är någon som man nu upplever hela tiden. Dvs det är ungefär som att slå sig själv på låret med en hammare för att det är skönt när man slutar slå. Fast det egentligen troligtvis hade varit bättre att aldrig börja slå med hammaren.

Det här med fredagar och lördagar tycker jag är lite av en avvägning man får göra när man som jag jobbar runt 5 timmar i veckan nästan uteslutande på tider jag själv väljer. Ska man göra vissa saker som att äta eller dricka annorlunda för att det är helg eller ska man gå helt på känsla och lika gärna kunna ta 3 öl en tisdag som en fredag? Nu styrs jag lite av min fru här som även om hon inte jobbar heltid ändå har arbetstider och aldrig jobbar på helgen. Så vi har nog ändå lite skillnad på fredag/lördag jämfört med tisdag/onsdag i vårt hushåll. Och jag tror det ändå är rätt väg att gå för oss. Men den där riktiga känslan av lättnad på fredag kväll infinner sig inte längre.

Samma sak nu på sommaren. Det här minns jag framförallt från skoltiden att känslan första dagen på sommarlovet var speciell. Och jag vet flera “FIRE-människor”, främst de som har barn, där det fortfarande är stor skillnad på vardag och semester. I den mån de jobbar lite extra tar de inga uppdrag alls i juni-augusti och det förekommer även att man tar uttalad paus från exempelvis bloggar eller sociala medier. 

Så tänker inte jag. Om man bara ska jobba 5 timmar i veckan med hjälp av telefon och dator på tider man nästan uteslutande själv väljer så kan man lika gärna göra det året runt tycker jag. Så när en uppdragsgivare som jag konsultat lite åt det senaste året frågade mig hur jag var anträffbar i sommar och jag sa att jag kommer finnas tillgänglig som vanligt hela tiden så svarade han något i stil med “oj ja det är hårt att vara egen företagare”. Vi har ingen djupare kontakt och mitt uppdrag är på någon timme i månaden bara och han vet inget om hur många andra uppdrag eller jobb jag har och tror säkert att jag sliter som ett djur för att få det hela att gå runt.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.