9 Jun, 2019

Streamingtjänster

Vi har sedan några år tillbaka en prenumeration på Netflix. Den rullar på och vi har vant oss vid att ha det och det känns som det kommer bli svårt att säga upp och sluta med det nu. Utöver det så har vi bara grundutbudet av TV som ingår i föreningens grundpaket (typ 20 kanaler). Vi har också testat provmånader på lite andra streamingtjänster. Nu senast på HBO som jag strax återkommer till. Jag är lite förvånad hur lätt det är att använda dessa provmånader och sen säga upp det. Vi har gjort det ett par gånger på C-More och nu alltså på HBO. Jag förstår att tanken är att man ska fastna och fortsätta och kanske var det så vår prenumeration på Netflix började en gång i tiden, jag kommer faktiskt inte ihåg. Men som vi gjort nu på flera olika tjänster är att vi väntat tills det är mindre än en månad kvar till sista avsnittet kommer av en serie som vi vill se, så drar vi gång en månad kollar ett par avsnitt i veckan och är ifatt lagom till sista avsnitet kommer ut. 

Enda missödet med denna taktik var att vi missade en av fyra Beck-filmer en gång när de släppte dom väldigt glest och det inte gick att se de hur länge som helst på C-more. Men det kändes som det gick att leva med att få se den på TV4 lite senare.

Det som lockade denna gång på HBO var serien Billions och det var där vi anpassade vår provmånad för att hinna se sista avsnittet. Och som en ren bonus har vi lyckats klämma in en säsong av Bosch (en polisgubbe i Los Angeles som är helt ok men inget vi skulle betala för att kunna se) och jag har även kollat på de fem avsnitten av Chernobyl (min fru kollade första avsnittet men tröttnade så jag fick se de fyra sista själv). Chernobyl tyckte jag var riktigt bra och dessutom lärorik då den verkar relativt verklighetsbaserad.

Jag kommer ihåg själva olyckan och nyhetsrapporteringen väldigt svagt. Mitt främste minne är att jag hade en diskussion med min pappa om hur det kunde komma sig att Sovjet hävdade en sak och USA en annan angående olyckan. "Tjernobyl ligger ju i Sovjet, klart de själva vet bäst, hur ska USA kunna veta bättre än Sovjet vad som hänt?" var min analys. Jag kommer inte ihåg vad pappa svarade. Jag kommer också ihåg att jag var lite orolig några år för att jag varit ute och lekt och sen inte tvättat händerna när jag kom in för att äta, trots att mina föräldrar frågat om jag tvättat händerna. Som ni lite äldre kommer ihåg så regnade det i Sverige någon dag efter olyckan och molnen kom från sydost. Sen föll oron i glömska och såhär 33 år senare kanske jag kan hoppas att jag klarade mig oskadd.

Ja, det blev en utläggning om ditt och datt från mitt liv på 80-talet. Slutsatsen är att ni borde testa en månad HBO gratis, klämma igenom alla säsonger som ni inte har sett av Billions och dessutom de fem avsnitten Chernobyl. För det kommer regniga dagar i juni vågar jag lova. Så låtsas ni att det kostar 30 kr per timme att titta och för varje timme ni titttar så för ni över 30 kr till ert långsiktiga sparande.

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.