22 Jan, 2019

Kommer Castellum höja utdelning till 6kr?

Imorgon redovisar Castellum Bokslutskommunikén för 2018 och då kommer även utdelningen presenteras. Jag skrev ett inlägg för inte så länge sedan där jag framförde mina antaganden på hur mycket utdelningshöjningar jag förväntade mig utav mina största innehav. När det gäller Castellum skrev jag 6 kr och nu när jag läser om estimaten verkar snittestimatet hamna på 5,69 kr. Jag accepterar högst 5% avvikelse på mina antaganden och presenterade utdelningar annars blir jag besviken på mina egna beräkningar. I Castellums fall så får de då hamna på lägst 5,71 kr.

Bolaget uppskattas att ha överträffat sitt tillväxtmål och kommer att ge ut sin 21:a raka utdelningshöjning imorgon. En tillväxt i förvaltningsresultatet på 14 procent förväntas, som kan jämföras med bolagets mål om att nå 10 procents årlig tillväxt.

Jag kan lugnt säga att jag är en väldigt nöjd aktieägare och det håller nog de övriga 28 252 andra ägare hos Avanza med om. Mitt första köp gjordes 18 November 2014 och har sedan dess köpt poster lite sporadiskt, där sälj posterna varit väldigt små poster. Aktien har vuxit till att bli mitt andra största innehav och har hunnit ge mig utdelning hela 6 ggr under min ägarperiod. Jag och många därute ser nog fram emot rapporten som kommer imorgon.....

 

 

 

Bokslut

 

Castellum - 23 Januari
Investor - 24 Januari
Nordea - 6 Februari
Hufvudstaden - 14 Februari
Atrium Lj. - 15 Februari
Bravida - 15 Februari

 

Förväntad Utdelning

 

Investor    Förväntad utdelning 13 kr. Tillväxt 8,4%. 
Castellum Förväntad utdelning 6 kr.   Tillväxt 13,2%
Bravida     Förväntad utdelning 1,8kr. Tillväxt 12,5%
Hufv           Förväntad utdelning 3,7kr  Tillväxt 5,5%
JNJ               Förväntad utdelning 3,87$. Tillväxt 7,5%
Atrium Lj   Förväntad utdelning 4,90kr. Tillväxt 8,9%
Nordea      Oförändrad  6,86 kr

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.