23 Jan, 2019

Kommer Investor höja utdelning till 13kr?

Idag presenterade Castellum Bokslutskommunikén för 2018 och jag var inte så långt ifrån med min egna beräkning av föreslagen utdelning på 6,0 kr. Se gårdagens inlägg. Det vart en felmarginal på 1,6% och det är helt acceptabelt. Många bloggare kommenterade rapporten ganska snabbt med ett flertal välskrivna inlägg. Jag samanfattar det med några punkter och länkar mina kollegors sidor istället. Se PetruskoAktiepappa, StojkoInvestMiljonär30 och Kronantillmiljonen.

- Utdelning 6,1 kr med en tillväxt på 15%
- 21 år av utdelningshöjningar.
- Ökat förvaltningsresultatet med 17%
- Lägre belåningsgrad

 

 

Imorgon är det "The King" Investors tur att göra en Castellum hoppas jag. Nämligen dra till och överraska med en ordentlig utdelningshöjning. Jag har tippat på att utdelningen blir 13 kr och accepterar en felmarginals beräkning på 5%, annars blir jag besviken. Investor har funnits i portföljen sen många år tillbaks, men har tagit tronen som "The King" i portföljen på senare år. Stabil Investmentbolag som bildades 1916 och kontrolleras av familjen Wallenberg där solida bolag som Astra Zeneca, ABB, Atlas Copco och SEB återfinns. Jag känner mig trygg med investeringen och kan tänka mig att öka ännu mer i bolaget.

 

Bokslut


Investor - 24 Januari
Nordea - 6 Februari
Hufvudstaden - 14 Februari
Atrium Lj. - 15 Februari
Bravida - 15 Februari

 

Förväntad Utdelning

 

Castellum     Förväntad utdelning 6 kr. -------> Utdelning 6,10kr, Tillväxt 15%
Investor        Förväntad utdelning 13 kr. 
Bravida        Förväntad utdelning 1,8kr. 
Hufv             Förväntad utdelning 3,7kr  
JNJ               Förväntad utdelning 3,87$. 
Atrium Lj     Förväntad utdelning 4,90kr.
Nordea           Oförändrad  6,86 kr

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.