5 Feb, 2019

Kommer Nordea höja utdelning till 0,70 Euro?

Imorgon är det dags för mitt stora bank innehav Nordea att presentera bokslutet och ge besked om utdelningen. Jag har tidigare skrivit ett inlägg om mina egna antaganden kring mina största innehav och dess utdelningar. Hitills har jag haft väldigt "rätt". Prickade in Investors utdelningshöjning och i fallet med Castellum hade jag bara en felmarginal på 1,6%. Många hade tippat mycket lägre utdelning än vad Castellum presenterade.

 

Angående Nordea tippade jag att utdelningen kommer bli oförändrad, men läser nu om att estimaten för utdelning är 0,70 euro (0,68). Allt som inte är minus är bonus för mig.

"Nordea väntas för 2018 att dela ut över 90 procent av resultatet för andra raka året, en fortsatt utdelningshöjning för 2019 drar upp andelen till över 95 procent påpekar Morgan Stanley som ser en ökad risk för att den nordiska storbanken framöver inte klarar av att leverera på sitt utdelningsmål". - Placera 

 

Ni som följt mina inlägg känner säkert till om att jag ökat i Nordea väldigt mycket, som nu är mitt 5:e största innehav. Om det kommer en kanonrapport imorgon och Nordea stiger kommer det inte bli några nya köp och om det går åt det motsatt hållet kan jag tänka mig att köpa mer. Det beror på och vi får se.

Bokslut


Nordea - 6 Februari
Hufvudstaden - 14 Februari
Atrium Lj. - 15 Februari
Bravida - 15 Februari

 

Förväntad Utdelning

 

Castellum     Förväntad utdelning 6 kr. -------> Utdelning 6,10kr, Tillväxt 15%
Investor        Förväntad utdelning 13 kr.------> Utdelning 13 kr, Tillväxt 8,3%
Nordea          Oförändrad           6,86 kr
Bravida        Förväntad utdelning 1,8kr. 
Hufv             Förväntad utdelning 3,7kr  
JNJ               Förväntad utdelning 3,87$. 
Atrium Lj     Förväntad utdelning 4,90kr.
 

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.