17 Apr, 2021

Köpt Novo Nordisk. Kassan nu 17,4%

Det är sjukt hur börsen tuffar på och det gör även min portfölj dock inte lika bra som index men ändå. Trots att jag är efter index ganska så mycket ligger jag ändå före om man tittar på utvecklingen från och med 2020 Januari. Hög Sharpekvot har jag också som visar att portföljen har en bra riskjusterad avkastning. För Standardavvikelsen kommer det inom kort ett inlägg där jag själv fördjupar mig i det. Är inte så säker på det nyckeltalet än så länge.

Tanken slog mig idag att man kanske ska ta hem några procentenheter och placera det i min ränteportfölj (Kassan), även den portföljen kommer jag skriva ett inlägg om. I veckan köpte jag mikro poster i Novo Nordisk och om jag summerar mina transaktioner 3 veckor tillbaks så motsvarar det knappt 0,005% av portföljen. Så förvaltningskostnaden kommer att ha sjunkit rejält under den här tiden.

 

Grafen ovan är utvecklingen av Vanliga portföljen som finns hos Avanza.

 

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.