9 Nov, 2018

Min utdelningsportfölj Investor 17,8%

 

 

Klicka på diagrammet för innehav i realtid.

 

Se även Bolåneportföljen där jag belånat lägenheten för att slå bostadsräntan med mina investeringar.

 

Nedan kan ni se mina utdelningar genom åren och jag önskar verkligen att jag hade börjat tidigare med utdelningsinvestering och utnyttjat den effekt som Ränta på Ränta kan ge. Jag får nöja mig med att indoktrinera min dotter så tidigt som möjligt så att hon får det bra ekonomisk och en tidigare frihet i framtiden. Jag började med min nuvarande strategi 2012 som är ganska enkelt att se här nedan, innan dess hade jag flummat runt med mina investeringer. Nu är jag mer disciplinerade och har låg konsumtion, låg belåning, hög sparkvot och investering på stabila aktier med utdelningstillväxt.

Investor är helt klart en dominerande favorit i min portfölj med hela 17,8% och det känns väldigt tryggt. Därefter kommer fastighetsbolaget Castellum och tillsammans med 2 andra fastighetsbolag som Hufvudstaden och Atrium Ljungberg är andelen fastighetsaktier över 25% i portföljen. Kassaflöden hos fastigheter med låg belåning och dess utdelningstillväxt i dessa bolag gör att jag känner mig bekväm. Bravida andelen är 11,9% och är nog en outsider där många inte känner till bolaget, hög utdelningstillväxt förväntar jag mig närmaste åren i denna aktie. 

I Övriga finns en massa bolag och de största där är Fortnox, Tomra Systems och AT&T. Fortnox och Tomra Systems kommer nog snart att finnas med som enskilda bolag i diagrammet ovan då jag vill öka mina investeringar i bolagen.

 

Nedan kan ni se min utdelningstillväxt genom åren.

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.