21 Mar, 2021

Prosus Substansrabatt 24%

Jag har gjort en google ark där jag räknat ut Prosus substansrabatt som ni kan se i realtid med kurser och valutor som uppdateras automatiskt. Det gäller endast innehavet i Tencent och därmed är den egentliga substansrabatten högre än vad min beräkning visar. Ni får gärna kommentera om ni hittar något fel i uträkningen. Varje Söndag tänkte jag anteckna ner rabatten för att få en historik. Bästa tiden att se den rättvisa rabatten är vid ungefär 09.30 då båda börserna är öppna samtidigt. Tencent finns på Honk Kong börsen medan Prosus är listad i Nederländerna.

 

 

Nedan en lite äldre bild som jag hittat på nätet, för att få ett mått på hur stor andelen Tencent är av alla innehav. Från 2019.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.