18 Dec, 2021

Sålt dessa aktier i veckan - inflationen stiger, börsnedgång väntas?

Förra veckan passade jag på att sälja 5% av mitt innehav. De aktier som jag sålde och hämtade hem kapital ifrån är Investor, Castellum, Fortnox, Mastercard, Visa och Novo Nordisk. Alla bolag har utvecklats bra på senare tid förutom Mastercard och Visa. Anledningen till att jag sålt  är för att kunna ha extra krut vid en eventuell dipp som väntar 2022. Om det inte blir som förväntat är jag ändå nöjd med det. Inflationen har redan börjat stiga och det innebär högre räntor som i sin tur gör att aktier blir mindre intressanta. Premien för att äga aktier gentemot andra tillgångar minskar och kapital flödar ut ur marknaden.

 

 

5% av portföljen är ändå väldigt liten andel och man kan se det som jag tar hem en del av vinsten då utvecklingen varit ungefär +27%. Inga nya pengar sätts in utan de blir att avvakta däremot. Det går ju ändå in pengar in tjänstepensionen och löneväxlingen som placeras i aktier tänker jag. 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.