23 Aug, 2018

Stabilt Q2 Hufvudstaden EPRA EPS +6,7%

Stark Q2 rapport av stabila Hufvudstadensom är mitt 4:e största innehav. Några punkter från rapporten;

Fastighetsförvaltnings omsättning ökat med +3%, 
Högre soliditet 63% (62%)
Lägre hyresvakansgrad 4,2% (4,3%)
Låg belåning med endast 1,5% effektiv ränta.
Förvaltningresultat EPRA EPS ökat med 6,7%.
Utdelningen brukar kalkyleras och delas ut till aktieägarna utifrån förvaltningsresultatet.

Positivt att även Hufvudstaden nu redovisar med EPRA EPS som är förvaltningsresultatet per aktie.

Jag skrev för inte så länge sedan ett inlägg om att ett köp av Hufvudstaden under P/B talet 1,05 är ett bra köp;

"Det är inte många tillfällen som Hufvudstaden har varit under 1,05 i P/B tal de senaste åren och jag har själv köpt en del Hufvudstaden som nu är 5% av min aktieportfölj. P/B står för Price/Bookvalue alltså Aktiepris/Bookvalue. Via Börsdata har jag ställt in så att det Orange linjen illustrerar vad Aktiekursen bör vara när P/B=1,05. För det mesta har den varit dyrare värderad än vad den är idag.Ett bolag med en stark ägare som Lundbergs och med en fin utdelningstillväxt. Jag kommer nog att tanka på mer under det här året.".

En ny bild från Börsdata visar att P/B-talet nu är i "normala" nivåer igen. Orangea linjen är P/B=1,05 och köp under linjen är bra köp. Mina köp i ovanstående bild har just nu resulterat bra och försäljningarna är väldigt små poster från Bolåneportföljen.

 

 

 

 

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.