2 Jun, 2018

Utdelningar Maj 7426 kr

I början av varje månad gör jag en utdelningsuppföljning för föregående månad och det är alltid lika spännande att se om jag ligger över mitt satta mål för året eller inte. Årets utdelningsmål är satt på 40 626 kr som motsvarar 8% högre utdelning än det jag hade under 2017.

 

För den här månaden ligger stapeln för Maj månad en liten bit under delmålet och jag är faktiskt lite osäker på om jag kommer att nå mitt mål på 40 626 kr. Se bild på länken ovan.

 

Den här månaden fick jag 7 426 kr i utdelningar och det mesta kom från mitt stora innehav i Investor och utländska bolag som Realty IncomeTomra Systems, Klepierre mm. Portföljen är fortsatt tungt investerad i Fastigheter/Service  (Hufvudstaden, Atrium Ljungberg, Castellum och Bravida) och jag försöker att inte göra större förändringar för att hålla nere mina kostnader. Snitt/månad räknat på rullande 12 månaders period får jag just nu 3087 kr.

 

Låg Belåning, Låg Konsumtion, Hög Sparkvot och Investering i Utdelnings bolag genom låga courtageavgifter är det som gäller för mig.

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.