
Blog Archive
- Vem är aktiepappa?
- Vem äger vad i svenskt näringsliv?
- Kontakt
- Swedish Wealth Institute – vilken bluff!
- Frihet - Vad är det och vem bestämmer?
- Allt snack om att kliva av börsen är bara trams!
- Balco till börsen med några av de tyngsta ankarinvesterare jag sett.
- Spara eller leva - måste man välja?
- Aktieägarrabatter och aktieägarförmåner
- Hur hög var boräntan 2011?
- LVMH varumärken
- Avanza eller Nordnet - bästa nätmäklaren
Taggar
Fullbevakade bolag
- Se fullbevakad bolagspresentation
Irisity verkar i en turbulent värld där övervakning har genomgått ett gigantiskt skifte från ifrågasatt integritetshot till självklar trygghetsfaktor.
- Se fullbevakad bolagspresentation
Nyfosa är ett svenskt fastighetsbolag med opportunistiskt nisch som möjliggör slagkraftiga förvärv med fria mandat. Med fokus på investeringen verkar Nyfosa för att bygga ett hållbart kassaflöde och addera värde till fastighetsportföljen. Nyfosas fastighetsbeståndet är belägna i tillväxtkommuner i Sverige och Finland.
- Se fullbevakad bolagspresentation
DS Plattformen är ett investmentbolag. Bolagets affärsidé är att investera i mindre svenska börsnoterade bolag, samt att kunna bistå med expertis inom finansieringslösningar. Målet är att investeringarna skall frambringa ökat aktieägarvärde främst via utdelningar. Investeringarna utförs vanligen via brygglån alternativt emissionsgarantier. Bolagets huvudkontor är beläget i Stockholm.
Other

Irisity är ett världsledande mjukvaruföretag inom teknologin för
intelligenta kameralösningar. Med hjälp av proaktivt arbetande och
självlärande algoritmer skapar Irisity kameralösningar som är
speciellt anpassade för en mängd applikationsområden i samhället
såsom skolgårdar, nattlig övervakning av äldre i hemmet och
bevakning av olika typer av skyddsområden. Irisity erbjuder sina
kunder en kostnadseffektiv, prediktiv bevakningslösning med hög
precision. Bevakningen sker i realtid vilket minskar responstiden
samt ökar möjligheterna att agera prediktivt. Irisitys huvudkontor
ligger i Göteborg.

Fastpartner (tidigare “Fastighetspartner”) är ett svenskt fastighetsbolag
som utvecklar och förvaltar kommersiella fastigheter. Hyresgästerna
består av allt från nystartade bolag till ledande industribolag och
samhällsbolag. Majoriteten av hyresintäkterna kommer från
Stockholmsområdet men övrigt fastighetsbestånd är spritt över
Sveriges storstadsområden och expansiva orter. VD och storägare
i Fastpartner är Sven-Olof Johansson med lång erfarenhet inom
finans- och fastighetsbranschen.
SBB fokuserar främst på fastigheter inom två segment: bostäder
och samhällsfastigheter. Portföljen innehåller även till viss del
andra typer av fastigheter där avsikten primärt är att driva detaljplan
för att utveckla bostadsfastigheter. Strategin är att delar av
fastighetsbeståndet ska bestå av kassaflödesfastigheter med
identifierad utvecklingspotential. Bolaget förvärvar aldrig råmark,
utan utvecklar enbart detaljplan på kassaflödesgenererande fastigheter.
→ Se fullbevakad bolagspresentation
Nyfosa är ett svenskt fastighetsbolag med opportunistiskt nisch
som möjliggör slagkraftiga förvärv med fria mandat. Med fokus på
investeringen verkar Nyfosa för att bygga ett hållbart kassaflöde
och addera värde till fastighetsportföljen. Nyfosas
fastighetsbeståndet är belägna i tillväxtkommuner i Sverige och
Finland.
→ Se fullbevakad bolagspresentation
Maha Energy är en internationell producent inom gas- och
oljesektorn vars inriktning är att köpa och utveckla tidigare
upptäckta men tidigare underpresterande kolvätetillgångar samt
genomföra egen prospektering. Utvinningstekniken bygger på
moderna ingenjörskonst under samlingsbegreppet
Enhanced Oil Recovery. Maha Energy är verksamma i Brasilien, USA
och Oman.
→ Se fullbevakad bolagspresentation
NFO Drives utvecklar och tillverkar frekvensomriktare för
störningsfri styrning av elmotorer för energieffektivisering av
ventilation- och pumpanläggningar samt maskiner. NFO Drives
patenterade teknik kan ge energibesparingar på upp till 70 procent
utan att ge störningar på omgivande teknisk utrustning.

Vilken är Sveriges bästa Ekonomipodd?
1. Fill or kill - solklar vinnare. Duktiga killar som visar prov på såväl aktiekunnande som allmänbildning. Intressanta diskussioner och ödmjuka traders som berättar och sina bra och dåliga affärer.
Första gången jag hörde om Fill or kill var när Sparo sågade deras swengelska språkbruk men all reklam är bra reklam brukar det heta och det är tack vack vare Sparos språksågning fick jag upp ögonen för podden och pga det toppar de nu denna topplista. De är numera decimerade i antal och poddens upplägg har ändrats en aning med lite annorlunda reklam men den är fortfarande bäst.
2. Börspodden - liknande intro som Fill or kill med cowboytema. Enligt egen utsaga Sveriges största podd om aktier/investeringar. Trevliga och extremt kunniga killar som snackar mycket specifika case. Dock är hemsidan och plattformen lite tråkig och krånglig om man vill lyssna i browsern. Dessutom lite väl mycket reklam om ni frågar oss reklam mitt i avsnittet dessutom. Kunskapsnivån hos John och Johan lyckas trots detta placera podden på andra plats.
Modiga killar som håsar och baissar friskt. Tydliga med vad de äger och köper med vilket är snyggt. Det här är en bra podd som definitivt krigar om om förstaplatsen. Kanske kan de knipa den nu när Fill or kill tappat den ena musketören?
3. Prata pengar - Philip Scholtzé och Nicklas Andersson är något av det mest dynamiska vi hört och sett när det kommer till aktier och investeringar. Mycket energi och mycket kunskap finns här. Det enda minuset är introt som låter som om det är lånat från en lågstadieskola samt att de inte längre spelar in nya avsnitt. Tråkigt att podden numera är nedlagd.
4. Börssnack med Hansén och Olavi - Grymt kunniga och trevliga killar som diskuterar olika bolag och marknaden i allmänhet. Snyggt intro och lagom med diskussion och information. Killarna kompletterar varandra bra och hjälper till att ge lyssnarna info men det lyfter inte riktigt. Podden kräver en viss grundläggande kunskap om aktier och investeringar. Inget för den absoluta nybörjaren och ska man leta något negativt så är det i så fall tonläget i rösten hos deltagarna.
5. SvD Börsplus - Avslappnade samtal mellan de duktiga personerna i SvD Börsplus. Frispråkiga case-diskussioner utan rädsla för att outa enskilda bolag. Plus att man redan på hemsidan kan läsa om vilka bolag som behandlas i respektive avsnitt.
6. Björnfällan - Lite töntigt intro och en tydlig koppling till CMC gör att man slipper lyssna på annan reklam.. Kunniga killar med bra dynamik. Seriösa diskussioner och det är tydligt att de vet vad de talar om och att de har ett stort intresse och stort kunnande i och kring aktier och investeringar.
7. Analyspodden DI - Trevlig och en aning stel. Lite jobbigt att lyssna på dialekterna och brytningarna hos vissa av deltagarna. Plus för att de inte slösar tid på reklam men å andra sidan har de en stark koppling till Dagens Industri. Plus även för att de talar mycket om specifika bolag. Lite spretigt när det är nya personer i alla avsnitt. Extra bra avsnitt om Nordic Capital.
8. Market makers - Duktiga killar men pga tveksam reklam hamnar de en aning längre ner på listan än vad de egentligen förtjänar. En skön blandning av enskilda aktier och makrodiskussioner. Familjär stämning på gränsen till flamsig (på ett bra sätt).
9. Aktiepodden - Aktiespararnas podd ger ett trevligt intryck. Två killar med bra dynamik pratar allmänt om börsen och enskilda aktier. Hyfsat enkel nivå men ändå bra.
10. Outsiders - Familjär och lite lekfull stämning. Många avsnitt som rör Riksbanken och generell finans. Inte så många case. Bra intro (nytt varje avsnitt med ett klipp ur veckans avsnitt) och snyggt klippt. Helt klart finns här en hel del kunskap och en hel del intressant både citat och historiska fakta presenteras. Intressant.
11. Fondpodden - Bloggkollegan Petrusko rattar den här podden med den äran och hade vi varit mer intresserade av fonder hade den här podden sannolikt kommit på en högre placering. Tyvärr har Petrusko och Fondpodden lagt podden på is.
12. Investeraren (Nicklas Andersson) - Grymt kunnig kille som även återfinns längre upp på listan. Att det är svårt att få till dynamiken när man är ensam blir tydligt. Vi tycker helt enkelt att Nicklas gör sig bäst med en sidekick likt Philip i pratapengar eller Albin i Uppesittarkväll. Stort plus till avsaknaden av reklam. Det här är en podd som sannolikt kommer klättra på listan till nästa gång.
13. Kvalitetsaktiepodden - Bäst intro men sämst dialekt. Tyvärr blir det svårt att lyssna pga dialekten och därför blir inte placeringen högre. Ett tips till er om ni läser detta inlägg är att ni lägger med en länk till er podd i headern av er Twitterprofil så man hittat er lättare. Ett plus ska också ges för att hemsidan (när man väl hittar den) kompletterar inslagen med information till varje inlägg. Ganska avslappnat och generellt trevligt. Tar upp enskilda cases (många små bolag) vilket vi uppskattar.
14. Framgångspodden - Ett enda långt säljsamtal tjänar som intro. Sen när själva podden började blev det lite bättre men inte bra. Grymma gäster är iaf ett plus.
15. Pengarpodden - En podd med enkel nivå och bra för de absoluta nybörjarna. I mina öron låter den tyvärr mest som ett reportage från om Sveriges radios Klartext ska göra ett inslag om ekonomi. För er som inte sett när Morgan Pålsson besöker klartext så är det verkligen ett klipp jag rekommenderar. Fantastiskt kul!
16. Aktiekompisar - Halvtaskigt ljud, låg kunskapsnivå och även här görs det reklam för skojare vilket tyvärr cementerar fast dem på sista plats.
*Denna lista är sammansatt utifrån vår bedömning och kan vara helt fel. Gör alltid din egen analys osv...
Kapitalet, den som en gång i tiden hette Fondpodden?
Hej! Relevant inlägg och kul reflektion kring dialekter, själv älskar jag dialeker och lyssnar på "Rika tillsammans"-podden nästan enkom för att få avnjuta den härliga skånskan. Men varför inga amerikanska poddar?
Econ Talk - klassisk intervjupod med hög utbildningsambition där russ Roberts intervjuat allt från Nobelpristagare till olika forskare sedan 2006. Enligt mig den podcast som hållit högst kvalitet över tid utan att släppa sitt effektiva format på sub 60 min. Fick mig f. ö. att köpa bitcoin långt före haussen :-)
Money for the rest of us - fd förvaltare som KAN investeringar. Tar upp relevanta ämnen och reder ut dem på ett pedagogiskt vis, t ex varför indexfonder underpresterar en likaviktad fond, vad ett lån egentligen betyder - fick mig verkligen att fatta belåning och agera smartare. Även en del bra macro, t ex Kina etc
Masters of business - här pratar vi hög nivå när Barry Ritholtz intervjuar "de stora namnen".Lärorikt, gemytligt oc underhållande. Tyvärr väldigt långa avsnitt, så jag lyssnar mindre än jag borde.
Tillslut borde jag ju nämna Tim Ferris show - troligen förebild för både Alexander Pärleros och Micke Syding (även om han vägrar erkänna det). Oavsett en av världens bästa podcasts oavsett genre, med avsnitt som gärna är 2-3h.
@Erik G: Jag tror det är olika poddar det där. Kapitalet är en som jag inte lyssnat på men jag vet att den finns och Fondpodden var Börspoddens spin off som Petrusko roddade.
@Snål och stark: Kul att höra att du gillar skånskan. Själv kan jag tyvärr inte alls med Janne B av flera anledningar och det är härligt att vi alla är olika :D. Tack för inspirationen kring de amerikanska bloggarna. Ska testa dem!
Smaken är som baken så här ser min prioritering ut
1) Hansèn & Olavi, ohotad etta
2) Kvalitetsaktie-podden, östgötarna är verkligen toppen möjligen lite tjötiga men fokuserar på bolagsanalyser
3) Penser-podden, Daniel är en duktig moderator och redovisar deras listade bolag
4) Spar-podden med Alexander och hans gäster
5) Börsplus-fodden med Peter Benson, en duktig och adekvat moderator nu med Afv, har inte funnit sin form ännu
6) Börs-podden rankade jag högre tidigare men har blivit "sponsor-horor", för många spelbolag, skärpning!
7) Fillorkill, lättlyssnad och positiv
8) Market Makers, för mycket amerikanskt för min smak
9) Aktie-podden, aktiespararnas sällsynta podd och måste ange NÄR INSPELNING SKETT, svagt
10) Analys-podden är hyfsat innehållsrik men lite obestämbar, gillar de medverkande men men bättre stringens, tack!
Slutkläm, de tre första är outstanding medan rangordningen som följer mer osäker...
Lyssnar alltid på någon podd när jag släcker nattlampan kl 22 och lyssnar njutningsfullt, mmm
Robert