Laddar annons
Nyhet
15 Oct, 2024

ADVERTY: FÖRTYDLIARE INTÄKTER OCH KUNDFORDRINGAR

Uppdaterad:
15 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Adverty, som erbjuder en plattform för in-play-annonsering, förtydligade intäkter och kundfordringar i ett pressmeddelande på måndagskvällen.

Bolaget meddelade i samband med detta också avsikten att genomföra en företrädesemission om 43 miljoner kronor.

Adverty har två typer av avtal mot köpsidan: direktavtal med regionala återförsäljare samt avtal med programmatiska handelsplatser. Bolaget har för närvarande fyra större direktavtal med återförsäljare, där respektive återförsäljare har ett avtalat exklusivt utrymme till Advertys spel-inventory i sin respektive egna region.

För dessa fyra större direktavtal är betalningstiderna längre jämfört med de vanliga programmatiska, innebärandes att de har mer än ett år på sig att betala. Intäkterna samt kostnaderna har redovisats vid avtalets ingång och likviden inflyter successivt under avtalets löptid.

"Detta förtydligar varför fordringarna för närvarande utgör en stor del av balansposterna och varför kassan fylls på i den takt som den gör. Bolaget kommer framgent inte att ingå liknande direktavtal, detta för att säkerställa ett jämnare och mer förutsägbart flöde av inbetalningar", heter det.

Kundfordringarna för direktavtalen uppgick totalt till 38,45 miljoner kronor per den 30 september 2024. Redovisade kostnader för dessa avtal uppgick till totalt 21,5 miljoner kronor vid samma tidpunkt. Kundfordringar motsvarande 18 miljoner kronor förfaller den 31 december 2024.

"Bolagets bedömning är att likviden kommer att regleras under överskådlig tid, dock med en viss risk att betalning inte sker innan fakturornas förfallodatum utan i stället successivt därefter. Bolaget bedömer löpande riskerna avseende tidigare benämnda kundfordringar och eventuellt behov av att behöva boka om till osäkra fordringar eller skriva ned den del som anses osäker", skriver Adverty.

Bolaget förväntar sig att samtliga av de större direkta avtalen är betalda till fullo under 2025 och 2026. Inga ytterligare intäkter från dessa fyra större direktavtal finns reflekterat i prognosen för 2024, 2025 eller 2026.

"Utöver tidigare nämnda avtal har bolaget betydande intäkter och kassaflöden. De är alltså inte avgörande för bolagets verksamhet, men har lett till fluktuationer i kassaflödet och intäkterna. Om hela avtalsvärdet inte hade bokförts som en intäkt direkt vid signering per dem senaste 4 kvartalen utan i stället bokförts vid inbetalningar hade kvartal", heter det.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.