Analys
28 Aug, 2024
Nordic flanges analys

Bolagsanalys Nordic Flanges Group

Uppdaterad:
28 Aug, 2024

Investeringscase

Stark tillväxt på den internationella flänsmarknaden
Med ökat fokus i både Europa och USA på behovet av geografiskt närliggande produktion tillhör verkstadsbolag som Nordic Flanges en av vinnarna. Smarta egna konstruktioner av industriflänsar (den huvudsakliga produkten) med hög kvalitet i smitt rostfritt stål, kolstål och gjuten aluminium och med en hög nivå på kundservice har skapat en imponerande kundlista, som inkluderar företag som Alfa Laval, Kone och ABB. Koncernen består idag av en svensk verksamhet och två finska enheter där enheterna kompletterar varandra. Den svenska verksamheten är en smedja medan de finska enheterna utgörs av ett gjuteri samt en maskinbearbetningsverksamhet för metaller. Under de senaste tre åren har bolaget vuxit organiskt med i genomsnitt 13% per år och når enligt våra prognoser en omsättning om strax under 230 MSEK i år. Enligt det oberoende analyshuset The Business Research Company förväntas den globala flänsmarknaden växa med ungefär 7% per år under den närmaste femårsperioden, där tillväxten bl.a. drivs av energimarknaden. Nordic Flanges har från den svenska basen expanderat internationellt och säljer nu till över 30 länder, där den amerikanska försäljningen från start för tre år sedan växt till en omsättning om 51 MSEK.  
 
Vändning av den svenska verksamheten på gång. 
Lönsamhetsmässigt har den svenska verksamheten, som svarar för ca hälften av koncernens omsättning, varit en stor belastning.  För att öka lönsamheten genomförde koncernen därför en omfattande omstrukturering av det svenska bolaget under föregående år. Samtliga kostnader för detta togs under förra året och företagsledningen förväntar sig att omstruktureringen reducerar kostnaderna med ungefär 10-13 MSEK per år. Dessutom har företaget genomfört ändringar i sitt offertförfarande för att säkra marginalen. Effekterna av ovanstående åtgärder har redan börjat få effekt. I Q2 uppgick EBITDA till 2,4 MSEK, vilket också var det andra kvartalet i rad som de lyckades uppnå ett positivt EBITDA-resultat. Potentialen i en vändning av den svenska verksamheten framgår av att koncernen under förra året skulle redovisat ett EBITDA-resultat om 26 MSEK vid ett marginalantagande i nivå med den övriga verksamheten. Det är dock ingenting vi räknar med i närtid, speciellt med tanke på ett sämre konjunkturläge efter ett mycket starkt år under 2023 för den internationella flänsmarknaden. 

Nordic Flanges initeringsanalys

Vi prognostiserar att årets omsättning för koncernen sjunker till 227 MSEK (-17%) med ett EBITDA-resultat om ca 12,6 MSEK, där den svenska verksamheten fortsatt underpresterar. Med antagande om en förbättring av konjunkturläget samt fortsatt ökade marknadsandelar har vi för 2025 och 2026 antagit en organisk tillväxt om 11%, respektive 10%. Med ett marginalantagande om 7% respektive 9%, skulle ett EBITDA-resultat om 17,4 MSEK, respektive 24,5 MSEK uppnås.  

Stor värderingsmässig uppsida
Värderingen av Nordic Flanges - en svensk verkstadskoncern (om än liten) med en imponerande kundbas som har lyckats expandera internationellt inom expansiva delar av den internationella flänsmarknaden - speglas enligt vår mening knappast i dagens börsvärde om ca 50 MSEK. Bolaget genomför löpande omfattande investeringar i automation för att öka både tillverkningskapacitet och lönsamhet. En nyligen genomförd nyemission – som bland annat har inneburit att den finansiella nettoskulden minskats med ca 14 MSEK – har gjort att det enligt vår mening inte finns något kapitalbehov de närmaste åren. Nordic Flanges största delägare utgörs av den framgångsrike investeraren Peter Gyllenhammar och med en ledning och styrelse av hög kvalitet bedömer vi att en vändning av den svenska verksamheten är på gång. Med ganska modesta antaganden om en förbättrad internationell konjunktur och att den svenska verksamheten kan börja närma sig den övriga verksamhetens marginaler, handlas aktien i ett av oss prognostiserat P/E-tal om enbart 14x på 2026 års vinst. Vår DCF-kalkyl ger ett börsvärde om 85 MSEK eller 0,37 SEK per aktie, vilket innebär en kurspotential om 70% baserat på dagens aktiekurs.  

Om Nordic Flanges Group

Nordic Flanges är specialister inom smide i rostfritt stål, aluminiumgjutning och avancerad metallbearbetning där deras affärsidé är att leverera tekniska lösningar med marknadens bästa kundservice. För att möta kundernas höga krav på effektivitet, flexibilitet och kvalitet erbjuder koncernen både egenproducerade produkter såväl som inköpta produkter med kundanpassade logistiklösningar.  

Nfgab analys

Koncernen grundades 2005 genom en sammanslagning av industriföretagen BÅEM och Rupes. Två år senare noterades bolaget på First North där de har varit noterade sedan dess. Idag består Nordic Flanges Group av två finska produktionsenheter och en svensk där de finska enheterna i motsats till den svenska över tid har levererat en stabil lönsamhet. Nordic Flanges har dessutom ett försäljningskontor i Chicago som öppnades 2023, med lager och distribution i Minneapolis. Sedan 2021 har koncernen vuxit kraftigt i USA och försäljningen har gått från 0 till 51 MSEK. Enligt våra uppskattningar uppgick omsättningen för det svenska dotterbolaget till ca 130 MSEK under 2023, vilket utgjorde nästan hälften av koncernens totala omsättning. Den svenska enheten hade dock enligt våra beräkningar en EBITDA-marginal om -8% (exkl. management fee) under perioden, medan EBITDA-marginalen för de svenska verksamheterna uppgick till +13% (exkl. management fee).

Koncernens mål är att vara den ledande leverantören av industriflänsar samt OEM-produkter (kundanpassade lösningar) inom de sektorer som företaget är verksamma inom. Strävan är att öka inriktningen mot globala OEM-kunder inom energi, klimat och miljö, industri samt infrastruktur. Under räkenskapsåret 2023 uppgick OEM-segmentet till över 40% av omsättningen och de två största sektorerna utgjordes av industri samt olja och gas (57% respektive 24%). OEM-segmentet fortsatte även att öka under första halvåret av 2024.

 20222023
Industri64%57%
Infrastruktur4%4%
Motorer14%15%
Olja & Gas18%24%
Summa100%100%
*Andel av nettoomsättning fördelad på sektor  

Produktsegment

Koncernen har uppdelat produkterbjudandet i kategorierna Flänsar och Övriga metallkomponenter, där Flänsar utgör den absolut största kategorin (73%). Flänsar delas i sin tur in i standardflänsar och OEM-flänsar, där standardflänsar exempelvis används för att sammanfoga rörledningar samt ansluta tryckkärl och flödesutrustning. OEM-flänsar, å andra sidan, är kundanpassade lösningar som används för att optimera slutapplikationen genom att till exempel minska vikten eller öka kapaciteten.
 
I kategorin Övriga metallkomponenter ingår OEM-komponenter, smidda produkter samt legotillverkning. Dessa produkter kan exempelvis vara flödesmätare, temperaturmätare och enkla verktyg. Dessutom erbjuder företaget underleverantörs- och bearbetningstjänster - där halvfabrikat köps in som därefter ombearbetas till högkvalitativa produkter - till stora kunder såsom ABB och Kone.

Nordic Flanges aktieanalys

Kvalitetskraven varierar beroende på hur och var produkterna ska användas, men även enkla produkter kan ha mycket höga krav. Genom att vara innehavare av flera olika ISO-certifikat samt andra godkännanden har Nordic Flanges möjlighet att delta i upphandlingen vid tillverkning av produkter med mycket hög kvalitet.

Marknad

Koncernen marknadsför produkterna globalt, framförallt till bolag i Norden, EU och Nordamerika. Tidigare har försäljningen kommit från de två förstnämnda regionerna, men på senare tid har den nordamerikanska marknaden (USA) såsom framgått av ovan blivit allt viktigare.

 20222023
Norden 59%52%
EU25%27%
Nordamerika15%19%
Övriga världen 1%3%
Summa100%100%
*Andel av nettoomsättning fördelad på geografi  

Den globala flänsmarknaden är starkt påverkad av den globala industriproduktionen och därmed konjunkturen. Under de senaste tre åren har Nordic Flanges flänsförsäljning växt organiskt med ungefär 20% per år, vilket är tre gånger mer än den globala flänsmarknaden. Framgången beror enligt vår mening på koncernens nischstrategi med hög kvalitet och servicenivå. Enligt analyshuset The Business Research Company förväntas marknaden växa från 4,9 MdUSD 2023 till 6,8 MdUSD 2028. Detta motsvarar en årlig genomsnittlig tillväxt om ungefär 7%. Tillväxten drivs bland annat av utbyggnaden av projekt för förnyelsebar energi samt ökad användning av hållbara metoder. 
 
Inom metallbearbetningsmarknaden marknadsför Nordic Flanges sig med sitt fokus på hållbarhet, kvalitet och kundnöjdhet samt att skapa skräddarsydda lösningar till sina kunder. 

Tullar samt ökat fokus på hållbarhet gynnar Nordic Flanges

Det allt större fokuset mot hållbarhet förväntas gynna Nordic Flanges eftersom fler kunder i högre grad vill köpa material från närliggande aktörer, istället från företag belägna långt bort. Detta för att minska miljöpåverkan i värdekedjan. Det ska också tilläggas att “handelskriget” mellan Kina och västländer förväntas få en positiv påverkan på Nordic Flanges verksamhet. På den amerikanska marknaden har dock Biden-administrationen nyligen tagit bort tullarna på smidda flänsar från Kina och Indien, men detta kan ändras snabbt beroende på omvärldsläget samt vem som vinner valet i höst.

Nordic Flanges initieringsanalyser

Genom ISO-certifikat och implementeringen av ESG-faktorer i affärspraxis får koncernens kunder dessutom en försäkran om att produkterna är av hög kvalitet, där miljömässiga och etiska metoder efterlevs. Detta är enligt oss en stark konkurrensfördel, eftersom kvalitet och hållbarhetsfokus inte kan säkerställas hos många asiatiska aktörer. Många företag, särskilt västerländska aktörer, kräver dessutom att deras leverantörer har de typer av certifikat som Nordic Flanges innehar för att säkerställa både kvaliteten på produkten samt att industristandarder och lagkrav följs.

Kunder

Koncernens kundbas består av en mängd olika internationella koncerner såsom Alfa Laval, Kone och ABB. Historiskt sett har den nordiska grossistmarknaden stått för den största andelen av omsättningen. Med tiden har dock andra segment, där kunderna prioriterar kvalitet, service m.m., blivit allt viktigare. Idag prioriterar bolaget att öka andelen OEM-kunder eftersom detta segment både är mest lönsamt och för att företaget har bäst förutsättningar att konkurrera inom detta område. Detta arbete har gett gott resultat, då andelen av nettoomsättningen som härstammar från OEM-kunder nu är över 40%, vilket kan jämföras med under 10% för sex år sedan. I likhet med tidigare kvartal fortsatte andelen OEM-kunder att öka i Q2 2024. 

Omstruktureringsåtgärder

Som tidigare nämnts har den svenska verksamheten påverkat lönsamheten negativt de senaste åren. Vi estimerar att det svenska dotterbolaget under 2023 uppnådde en försäljning om ca 130 MSEK, med en EBITDA-marginal om -8% (exkl. management fee). Detta resulterade enligt våra beräkningar i ett EBITDA-resultat om ca -11 MSEK. Med hänsyn till de åtgärder som bolaget genomförde förra året förväntar vi oss att dotterbolaget når break-even på EBITDA-nivå redan i år. Under 2023 minskades personalstyrkan kraftigt, vilket enligt företagsledningen gör att bolaget kan spara 9-10 MSEK årligen. Dessutom har andra kostnadsbesparande åtgärder implementerats för att minska kostnaderna med ytterligare maximalt 3 MSEK per år, främst genom minskade hyreskostnader där dessa förhandlingar förväntas vara klara i Q3 i år. Vi bedömer dessutom att ökad automatisering samt andra effektiviseringsåtgärder ska ske under de nästkommande åren, vilket också kommer att förbättra lönsamheten.

analyser sibek

Finansiella mål

Nordic Flanges har som mål att uppnå en årlig organisk tillväxt om 10-15% under de kommande 3-5 åren samt en EBITDA-marginal om 5-12% under samma tidsperiod. Detta ska ske genom att öka antalet kunder samt att förbättra och öka effektiviteten i produktionsanläggningarna.
 
Vi bedömer både målen för omsättningstillväxten och EBITDA-marginalen som fullt realistiska att uppnå. Detta med tanke på att den organiska tillväxten är i linje med koncernens historiska tillväxt för de senaste tre åren. Dessutom uppfyller de finska verksamheterna idag marginalmålen, samtidigt som lönsamheten för det svenska dotterbolaget bedöms förbättras avsevärt på grund av de omfattande omstruktureringsåtgärder som bolaget har genomfört.

Resultatutveckling och prognos

MSEK2021202220232024P2025P2026P
Nettoomsättning191,3238,5272,9227,1252,1277,3
Förändring av varulager3,78,22,04,62,82,1
Övriga rörelseintäkter3,87,44,25,64,93,8
Summa intäkter198,8254,1279,1237,3259,8283,2
       
Råvaror och förnödenheter-86,5-127,5-147,9-107,6-119,7-128,9
Bruttoresultat104,8111,0124,9119,5132,3148,3
Bruttomarginal55%47%46%53%53%54%
       
Övriga rörelsekostnader      
Övriga externa kostnader-43,0-43,9-50,8-47,1-47,9-50,9
Personalkostnader-66,0-71,4-78,1-69,0-74,3-78,3
Övriga rörelsekostnader-0,2-0,4-0,9-1,0-0,4-0,5
EBITDA3,110,81,512,617,424,5
EBITDA-marginal2%5%1%6%7%9%
       
Avskrivningar, nedskrivningar & återföringar-9,9-10,5-11,3-12,4-13,1-13,5
EBIT-6,80,3-9,80,24,311,0
EBIT-marginal-4%0%-4%0%2%4%
       
Finansiella poster      
Räntekostnader och liknande resultatposter-4,4-5,5-7,5-7,3-6,5-5,9
Kursdifferanser-0,5-1,5-1,00,00,00,0
EBT-11,6-6,6-18,3-7,1-2,25,1
EBT-marginal-6%-3%-7%-3%-1%2%
       
Skatt-0,4-1,0-1,1-1,0-1,3-1,5
       
Årets resultat -12,0-7,7-19,4-8,1-3,53,6
Vinstmarginal-6%-3%-7%-4%-1%1%

Sedan 2020 har koncernen organiskt vuxit med i genomsnitt 13% per år, vilket främst kan förklaras av ökad kundaktivitet, framför allt på den amerikanska marknaden samt hos bolagets OEM-kunder. 
 
EBITDA-marginalen har under perioden varierat kraftigt, där en bidragande faktor har varit skillnader i bruttomarginalen samt ökade rörelsekostnader. I den svenska förlusten för 2023 ingår engångskostnader om strax under 1 MSEK, som kan hänföras till den omfattande omstruktureringen av den svenska verksamheten. Samtliga kostnader togs under året och företagsledningen estimerar att detta, tillsammans med andra effektiviseringar, kommer att förbättra resultatet med ca 10-13 MSEK per år. 
 
Förutom de enskilda problemen i den svenska verksamheten under förra året, påverkades denna verksamhet också negativt av låg marginal på flera större ordrar till följd av volatiliteten i råvarupriserna. För att öka säkerheten vid offertförfarandet vad gäller materialpriser har därför företaget genomfört en rad åtgärder. Vidare har Nordic Flanges utökat antalet godkända stålverk från tre europeiska aktörer till att även omfatta en indisk producent. Detta ska på sikt leda till lägre inköpskostnader men kan dock inledningsvis påverka likviditeten negativt eftersom företaget behöver köpa stål i större volym samt betala i förskott.

nordic flanges analys

Omsättningsmässigt har dock inte första halvan av året följt den historiska utvecklingen. Vid halvårsskiftet uppgick omsättningen till 122 MSEK, vilket är en minskning med 24% jämfört med samma period föregående år. Minskningen kan till stor del förklaras av en försämrad konjunktur samt att Biden-administrationen har tagit bort strafftullar på smidda flänsar från Kina och Indien. Det ska också tilläggas att jämförelseperioden var onormalt stark eftersom det första halvåret påverkades positivt av två mycket stora ordrar från den amerikanska marknaden. Ordervärdet på den ena uppgick till 27 MSEK och var den enskilt största i koncernens historia.

Med hänsyn till att orderboken för den svenska verksamheten nästan är dubbelt så stor efter sommarsemestern, jämfört med samma period 2023, prognostiserar vi att försäljningen kommer att återhämta sig något under andra halvan av innevarande år. Trots detta bedömer att omsättningen kommer att sjunka under 2024 till 227 (273) MSEK. Detta till följd av ett omsättningsmässigt sämre första halvår. Resultatet kommer dock enligt vår prognos att bli betydligt bättre, framförallt tack vare de åtgärder som bolaget  har genomfört under 2023. För helåret prognostiserar vi ett EBITDA-resultat om 12,6 MSEK, vilket skulle resultera i en EBITDA-marginal om 6%. Vid halvårsskiftet uppgick EBITDA till 6,3 (6,2) MSEK. 

nordic flanges analyser

Vi har i vår prognos för 2025 och 2026 räknat med att Nordic Flanges kan växa med 11%, respektive 10%  per år med hjälp av en förbättrad industrikonjunktur och att företaget kan fortsätta ta marknadsandelar. Marginalmässigt har vi antagit att den svenska verksamheten närmar sig den finska, vilket skulle innebära att koncernen når en EBITDA-marginal om 9% år 2026. Därmed skulle koncernen även på sista raden redovisa ett positivt resultat och generera ett tillfredsställande kassaflöde som medger fortsatta investeringar. 

Finansiering

Nordic Flanges Group har vid flera tillfällen gjort nyemissioner för att finansiera den löpande verksamheten. Sammanlagt har koncernen under de senaste tre åren genomfört två emissioner som har tillfört bolaget ca 33 MSEK (efter kostnader). Den senaste emissionen genomfördes i april 2024 där bolaget erhöll ungefär 21 MSEK efter kostnader. Kapitaltillskottet från emissionen har använts för att öka rörelsekapitalet och förbättra kapitalstrukturen. Det senare innebär att Nordic Flanges har kunnat reducera de finansiella skulderna betydligt. Vid halvårsskiftet (30/6) uppgick nettoskulden (exklusive leasingskulder) till 36 MSEK och nettoskuldsättningsgraden till 1,4 (3,4).

Till följd av de åtgärder som vidtagits för att förbättra lönsamheten är bolaget, enligt vår mening, för närvarande betydligt bättre rustat än tidigare att med ett eget positivt kassaflöde klara den framtida expansionen utan ytterligare kapitaltillskott.
 

MSEK2021202220232024P2025P2026PP
Den löpande verksamheten      
Rörelseresultat-6,80,3-9,80,24,311,0
Erlagd ränta-4,4-5,5-7,5-7,3-6,5-5,9
Betald skatt-0,4-0,8-0,8-1,0-1,3-1,5
Justeringar för ej kassaflödespåverkande poster11,314,09,412,413,113.5
       
Förändring varulager-9,9-10,413,2-0,8-5,4-3,2
Förändring av rörelsefordringar-1,2-4,0-0,4-5,1-1,9-2,4
Förändring av rörelseskulder14,10,72,63,11,62,2
Kassaflöde från den löpande verksamheten2,9-5,66,71,53,913,7
       
Investeringsverksamheten      
Förvärv av materiella/immateriella anläggningstillgångar-15,0-10,4-10,8-2,8-4,14,7
Avyttring av materiella/immateriella anläggningstillgångar0,00,00,90,60,00,0
Kassaflöde från investeringsverksamheten-15,0-10,4-9,8-2,2-4,1-4,7
       
Finansieringsverksamheten      
Upptagna lån4,612,29,95,63,82,8
Amortering av lån-1,3-1,4-2,7-15,1-4,7-5,2
Leasingskulder0,0-4,2-6,8-4,9-3,8-4,1
Förändring av checkräkningskredit10,8-2,91,4-0,9-1,1-1,7
Nyemission0,011,90,021,00,00,0
Kassaflöde från finansieringsverksamheten14,115,61,95,7-5,8-8,2
       
Periodens kassaflöde2,0-0,3-1,25,0-6,00,8
Likvida medel vid periodens början3,85,85,44,29,23,2
Likvida medel vid periodens slut5,85,44,29,23,24,1

Värdering

Baserat på vår resultat- och kassaflödesprognos ger en DCF-kalkyl ett börsvärde om 85 MSEK eller 0,37 SEK per aktie, vilket ska jämföras med dagens aktiekurs om 0,22 SEK. I kassaflödesanalysen använder vi oss av ett avkastningskrav (WACC) om 11,5%, där vi tar hänsyn till osäkerheten i kassaflödesprognosen genom att inkludera en småbolagspremie på 3,5%. Värderingen tar inte hänsyn till några förvärv.
 

MSEK2024P2025P2026P
Fritt kassaflöde-0,7-0,29,0
Nuvärde-0,7-0,16,5
Summa nuvärde prognos5,7  
Nuvärde terminalvärde115,1  
Företagsvärde (EV)120,8  
Långsiktiga antaganden | Terminalvärde 
Tillväxt3,0%
EBIT8,5%
Avskrivningar, % av omsättning  3,0%
CapEx, % av omsättning3,0%
Rörelsekapital, % av omsättning2,0%
Skattesats20,6%
Uppskattat avkastningskrav 
Riskfri ränta1,9%
Riskpremie6,1%
Småbolagspremie3,5%
WACC11,5%
Värdering | Nordic FlangesMSEK
Företagsvärde (EV)120,8
Nettoskuld, senast rapporterad36,0
Eget kapital84,8
Antal aktier229 409 265
Eget kapital per aktie0,37

Företagsledning och styrelse

Nordic Flanges ledning och styrelse består av personer med goda kunskaper inom industri såväl som kapitalallokering. Samtliga personer inom styrelsen och ledningen äger dessutom aktier i bolaget.

Koncernens styrelseordförande sedan 2017 är Bengt Engström, som är utbildad civilingenjör från KTH. Förutom att vara ordförande för Nordic Flanges Group har han en mängd andra styrelseuppdrag, bland annat som ordförande för Qlosr och QleanAir. Mellan 2014 och 2022 var han dessutom styrelseledamot i det svenska investmentbolaget Bure Equity. Sedan 2017 har Frederik von Sterneck varit VD och koncernchef för Nordic Flanges Group. Han har en maskiningenjörsexamen från Stockholms Tekniska Institut (STI) och har tidigare haft ledande positioner på diverse industri- och teknikbolag, däribland som VD för två dotterbolag inom Aliaxis Utilities & Industry.

Utöver dessa personer tycker vi också att det är värt att nämna att Ola Carlsson sitter i koncernens styrelse. Han har en civilingenjörsexamen från Linköpings universitet och har tidigare bland annat arbetat som COO på Electrolux Floor Care samt varit tillförordnad VD för CTEK.

Ägare

Största ägaren i koncernen är investeraren Peter Gyllenhammar, som äger drygt en tredjedel av aktierna och rösterna i bolaget. Som tidigare nämnts äger samtliga personer i ledningen och styrelsen aktier i Nordic Flanges, där de tillsammans äger ungefär 28% av aktierna och rösterna. Enligt oss är det dessutom värt att notera att grundaren och styrelseledamoten i Sagax, Johan Thorell, är en av de största ägarna. 

AktieägareAndel av kapital och röster (%)
Peter Gyllenhammar32,94
BEngtström Förvaltning AB23,13
Christian Pérez genom bolag6,80
Martin Birkeldh2,88
Johan Thorell2,59
Tommy Walhammar AB2,18
Jonas Hellström2,04
Nordnet Pensionsförsäkring1,97
Avanza Pension1,95
Frederik von Sterneck1,34
Övriga aktieägare22,18
*Ovanstående data hämtade från Holdings den 26 augusti 2024 

Disclaimer

Denna publikation (nedan ”Publikationen”) har sammanställts av TradeVenue AB (nedan ”TV”) exklusivt för TV:s kunder. Innehållet har grundats på information från allmänt tillgängliga källor vilka bedömts som tillförlitliga. Sakinnehållets riktighet och fullständighet liksom lämnade prognoser kan således inte garanteras. TV kan låta medarbetare från annan avdelning eller analyserat bolag (nedan ”bolaget”) läsa fakta eller serier av fakta för att få dessa verifierade. TV lämnar inte i förväg ut slutsatser eller omdömen i Publikationen. Åsikter som lämnats i Publikationen är analytikerns åsikter vid tillfället för upprättandet av Publikationen och dessa kan ändras. Det lämnas ingen försäkran om att framtida händelser kommer att vara i enlighet med åsikter framförda i Publikationen.

Informationen i Publikationen ska inte uppfattas som en uppmaning eller råd att ingå transaktioner. Informationen tar inte sikte på enskilda mottagares kunskaper och erfarenheter av placeringar, ekonomiska situation eller investeringsmål. Informationen är därmed ingen personlig rekommendation eller ett investeringsråd.

TV frånsäger sig allt ansvar för direkt eller indirekt skada som kan grunda sig på denna Publikation. Placeringar i finansiella instrument är förenade med ekonomisk risk. Placeringen kan öka eller minska i värde eller bli helt värdelös. Att en placering historiskt haft en god värdeutveckling är ingen garanti för framtiden.

Publikationen får inte spridas till eller göras tillgänglig för någon fysisk eller juridisk person i USA (med undantag av vad som framgår av Rule 15a – 16, Securities Exchange Act of 1934), Kanada eller något annat land som i lag fastställt begränsningar för spridning och tillgänglighet av materialets innehåll.

Varken TV eller de personer som sammanställt denna publikation har innehav (varken långa eller korta) i analyserat bolags emitterade finansiella instrument.

Detta är en uppdragsanalys där det analyserade bolaget ingått ett avtal med TradeVenue avseende analys.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.