Nyhet
22 May, 2024

CLEAN INDUSTRY: FÖRESLÅR LIKVIDATION (OMS)

Uppdaterad:
22 May, 2024

(Omsändning: skickades första gången på tisdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Clean Industry Solutions Holding meddelar att dotterbolaget Solarspring kommer ansöka om insolvens, och eftersom holdingbolaget inte har några kvarvarande operativa tillgångar eller affärsverksamheter föreslås likvidation av Clean Industry Solutions.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bedömningen baseras på en grundlig analys av bolagets framtida möjligheter och det faktum att holdingbolaget inte har några kvarvarande operativa tillgångar eller affärsverksamheter, heter det.

"Det mest försiktiga är därför att likvidera holdingbolaget för att säkerställa att en så stor del som möjligt av bolagets kvarvarande tillgångar kommer aktieägarna till godo", skriver bolaget.

Dotterbolaget Solarsprings verksamhet under 2024 beskrivs att det inte utvecklats i en sådan omfattning att ett nollresultat kan uppnås inom överskådlig framtid utan en betydande investering. Med nuvarande marknadsvärde av holdingbolaget bedöms det heller inte vara möjligt att uppbringa ett sådant belopp.

Ansökningen om insolvensförfaranden i Tyskland för Solarspring väntas ske under de kommande dagarna. Skulle det inte vara framgångsrikt, utan i stället resultera i en konkurs, kommer Clean Industry att behöva skriva av tillgången med en förlust på ca 5,4 miljoner kronor som följd, skriver bolaget.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.