Nyhet
2 Feb, 2024

CLIMEON: SÄLJER 34% AV SINA AKTIER I BASELOAD CAPITAL

Uppdaterad:
2 Feb, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Energiteknikbolaget Climeon säljer cirka 34 procent av sina aktier i Baseload Capital Holding till en av Baseload Capital Holding utsedd köpare. Försäljningen sker till bokfört värde per 31 december 2023.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Utöver försäljningen förvärvar Climeon ett antal icke driftsatta Heatpower 150-moduler från Baseload Japan, "något som säkerställer den framtida tillgången till komponenter och reservdelar för de Heatpower 150-moduler som redan är i drift", uppger Climeon.

Den tidigare ordern på Heatpower 150 som lagts av Baseload Power Taiwan avbokas, uppger Climeon vidare.

För Climeon innebär detta en nedskrivning av orderboken med cirka 28 miljoner kronor.

"Transaktionerna ovan innebär ingen likviditetspåverkan för Climeon medan en nedskrivning av finansiella tillgångar om -7,8 miljoner kronor kommer att belasta det finansiella resultatet per 31 december 2023", meddelas det.

Climeon har, utöver detta, utfärdat en köpoption gällande sina resterande aktier i Baseload Capital Holding till en av Baseload Capital Holdings övriga aktieägare, att utnyttja under en specificerad löptid med ett överenskommet värde om cirka 44 miljoner kronor.

"Denna köpoption kan således medföra ett positivt likviditetstillskott i framtiden", heter det.

Climeons avsikt är att över tid avyttra hela sitt ägande i Baseload Capital, framgår det.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.