Laddar annons
Nyhet
8 Oct, 2024

DIÖS: KÖPER FASTIGHETER AV NYFOSA FÖR 940 MLN KR

Uppdaterad:
8 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Diös förvärvar sex kontorsfastigheter i Luleå och Gävle om totalt 52 tusen kvadratmeter. Det överenskomna fastighetsvärdet uppgår till 940 miljoner kronor och tillträde beräknas ske 15 november 2024.

Det framgår av ett pressmeddelande.

De förvärvade fastigheterna har vid tillträdet en uthyrningsgrad om 94 procent och det totala hyresvärdet uppgår till 88 miljoner kronor. De största hyresgästerna är Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Telia Sverige, 45 procent av hyresintäkterna kommer från offentligt finansierade hyresgäster och hyresdurationen uppgår till cirka tre år.

Transaktionen sker genom förvärv av befintliga bolag där inget avdrag för latent skatt utgår och finansieras via nya lån och befintliga medel. Transaktionen kommer att redovisas under fjärde kvartalet 2024.

Säljare är Nyfosa.

"Timingen är helt rätt för att göra den här typen av investering då vi ser möjlighet för tillväxt i ett starkare ekonomiskt läge. I fastigheterna finns stor potential för värdeskapande genom omförhandling, uthyrning av vakanser och energieffektivisering", kommenterar Annie Franzon, transaktionschef på Diös.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.