Nyhet
23 May, 2023

FASTPARTNER: DIREKTAVKASTNING D-AKTIEN NÄRA 10%, KÖP - AFV

Uppdaterad:
23 May, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Direktavkastningen i fastighetsbolaget Fastpartners D-aktie närmar sig nu 10 procent, och tidningen Affärsvärlden anser nu att avkastningen ser aptitlig ut, och rekommenderar köp.

Det framgår av en analys från tidningen.

Affärsvärlden räknar med att Fastpartner klarar av alla obligationsförfall under 2023-2025, medan resterande 3,4 miljarder som förfaller under 2026-2027, anses vara "ett hanterbart problem" för bolaget.

Affärsvärlden betraktar i dag Fastpartners D-aktie som en av de sämre konstruerade – men utgiven av ett av de bättre bolagen.

Fastpartners seniora men icke säkerställda obligationer med förfall två år eller längre framåt i tiden handlas med årsavkastning till förfall runt 8-9 procent, och för den som kan investera i dessa är det svårt att motivera köp i den "i alla avseenden betydligt sämre" D-aktien till 9,7 procent direktavkastning, resonerar tidningen.

"Samtidigt har vi svårt att se att D-aktien ska bli väsentligt billigare, annat än om bolaget skulle få allvarliga problem", skriver Affärsvärlden.

Givet att bolagets obligationsförfall ser hanterbara ut de tre närmsta åren så ser dock tidningen inga sådana problem framför sig, vilket ligger till grund för köprekommendationen.

Tidningen anser vidare att förtroendet för Sven-Olof Johansson sannolikt är skadat efter att bolaget först halverat utdelningen på D-aktien för att sedan backa på det kritiserade förslaget.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.