Laddar annons
Nyhet
30 Aug, 2024

GOSOL ENERGY: RESULTAT EFTER FINANSNETTO BLEV 0,5 MLN KR 2 KV

Uppdaterad:
30 Aug, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Energibolaget Gosol, som säljer produkter och tjänster inom solcellssystem, laddinfrastruktur och batterilagring, redovisar ett resultat efter finansnetto på 0,5 miljoner kronor (15,2) för det andra kvartalet 2024.

Det framgår av bolagets kvartalsrapport.

Rörelseintäkterna för perioden uppgick till 45,4 miljoner kronor (85,5), vilket motsvarade en minskning med 47 procent. Bruttomarginalen för kvartalet var 30,6 procent (36,2).

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -3,1 miljoner kronor (5,3).

Under det första halvåret 2024 har konsekvenserna av den överetablering som uppstod 2023 kunnat ses, enligt Gosol. Flera aktörer har gått i konkurs eller avvecklat sin verksamhet inom solcells- och batteriinstallationer, och prispressen har enligt företaget varit större än vanligt.

"Gosol Energi har också haft ett utmanande år med minskade rörelseintäkter och försämrad lönsamhet. Samtidigt har vi kunnat dra nytta av vårt konkurrensövertag gällande tekniskt kunnande och ett varumärke förknippat med kvalité och kundfokus", kommenterar vd Jimmy Stensson i rapporten.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.